Prajitura "ochii lui petre roman"

Desert
8 porții
Ușor
10 ore

Ingrediente

8

Preparare

Preparare5 ore
Gătire5 ore
  • Aceasta prajitura am gasit-o pe culinar.ro , dar prima data cand am facut-o dupa reteta respectiva nu mi-a iesit, asa ca am facut propria mea prajitura"ochii lui petre roman".
    Blatul de cacao:
    Se incalzeste cuptorul.
    Se separa ouale. Albusul se bate spuma cu un praf de sare, , apoi se adauga zaharul si zah. vanilat.
    Se adauga galbenusurile.
    Se adauga apoi faina cu praful de copt,cacaoa si se amesteca cu o spatula ,de sus in jos.
    Se pune o hartie de copt si se toarna blatul ,lasandu-l la cuptor cam 30 min, la foc potrivit.
    Dupa aceea , se raceste si se taie in doua( mentionez ca am folosit o tava de 30|40).
    Foile albe:
    Se prepara la fel ca blatul de cacao, numai ca aluatul se imparte in 3, si se intinde pe foi de copt, care se coc pe fundul tavii, rezultand astfel 3 foi.
    Cand scoateti foile din cuptor, se rastoarna pe cate un prosop ud, si se ruleaza ca la rulada.
    Crema vanilie:

    SE pune pe foc laptele, din care se opreste o cana , apoi se pune zaharul, zah. vanilat, ouale batute, si se mesteca continuu, sa nu se prinda .In cana cu lapte care ati oprit-o, dizolvati faina, sa nu aiba cocoloase, apoi turnati-o in fir peste compozitia de mai sus si continuati mestecarea.Este gata cand arata ca o smantana groasa.Se da la racit.
    Se adauga untul mixandu-se bine.Se da la frigider .
    Crema de cacao:

    Se prepara la fel ca si cea de vanilie, numai ca dupa ce se raceste se pune romul, nutela, si apoi untul.Se da la rece.

    ASAMBLAREA:
    Se pune prima foaie de blat de cacao.
    Se pune un strat cu crema de vanilie.
    Se umple foile cu crema de cacao si se ruleaza strans.
    Punem ruladele cu crema de cacao, pe blatul de cacao uns cu crema de vanilie, pe lungime, una langa alta.
    Apoi punem restul de crema de vanilie peste rulade,si cealalta bucata de blat de cacao.
    Turnam o glazura de ciocolata din 100 gr de ciocolata si 2 lg ulei, care se topesc la bainmarie.Punem niste confetii de care avem si dam la rece.
    Prajitura se taie in sensul invers de asezare a ruladelor.
    Este o prajitura delicioasaaaaa .. si usor de facut in ciuda elaborarii.
culinare cu fete isteteCulinare cu fete istete

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

08/12/2013

Da

(0) (0) abuz
petre_a2013
petre_a2013, 27/05/2013

Mai sa fie ,,,da de ce poarta numele de ochii lui petre roman???el stie ???crema am gustat0o de nenumarate ori dar nu in acest aranjament ,,,nu-i cam scumpa???

(0) (0) abuz
24/05/2013

Eu veau sa invat cum sa fac

(0) (0) abuz
12/09/2012

Darcam scumpa

(0) (0) abuz
culinare cu fete istete
Răspuns culinare cu fete istete:

Asta cam asa-i! Dar o data, merge!!!