Prajitura mokka

Este usor de realizat.
Ingrediente
8
Pentru aluat:
Pentru decorat:
Preparare
Preparare50 min
Gătire50 min
- Ouale si zaharul se amesteca bine si se bat cu ajutorul mixerului pana se obtine o spuma. Se adauga treptat uleiul, apa minerala si esenta de rom., apoi se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt, cacaua, cafeaua si alunele macinate (in prealabil prajite pentru 2, 3 minute la foc mediu...pentru o aroma de vis.Se bate cu mixerul pana se obtine o compozitie ca de chec.
- Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, la 170 grade C. pentru 20-25 minute.Prajitura se lasa sa se raceasca, iar intre timp se prepara glazura de ciocolata (chiar aveam nevoie de asta).
- Se pun toate ingredientele pentru glazura intr-un vas, pe foc foarte mic si se lasa pana cand se topesc.
Cand s-a mai racit, se toarna peste prajitura.Se lasa la rece (nu la frigider)
E o glazura minunata!!! Pe langa faptul ca e gustoasa foc mai e si aratoasa...n-o laud degeaba, veti vedea, are sclipiri de diamant. - S-a mentinut lucioasa chiar si atunci cand am inceput sa croiesc eternele mele romburi Voi o puteti felia, bineinteles, in ce forme doriti.Marginile au fost primele care au cazut.
- La final, se elibereaza boabele de cafea...si se orneaza fiecare bucata de prajitura, dupa propria fantezie...
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Super buna.
am gătit această rețetă
E
eugpopei1
Este o prajiturica exceptionala dar cu mai putin zahar.
am gătit această rețetă
anonymous
Gresit nu se bat `ouale`se bat numai albusurile pentru altfel nu creste blatul eu am incercat cum spui tu si nu mi-a crescut deloc blatul....
am gătit această rețetă
Cornelia
Super !
anonymous
Excelenta
anonymous
Superba
anonymous
Bună
anonymous
Minunata!!!!
anonymous
O sa pregatesc si eu
anonymous
Ssssssuper reteta