Ouale si zaharul se amesteca bine si se bat cu ajutorul mixerului pana se obtine o spuma. Se adauga treptat uleiul, apa minerala si esenta de rom., apoi se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt, cacaua, cafeaua si alunele macinate (in prealabil prajite pentru 2, 3 minute la foc mediu...pentru o aroma de vis.Se bate cu mixerul pana se obtine o compozitie ca de chec.
Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, la 170 grade C. pentru 20-25 minute.Prajitura se lasa sa se raceasca, iar intre timp se prepara glazura de ciocolata (chiar aveam nevoie de asta).
Se pun toate ingredientele pentru glazura intr-un vas, pe foc foarte mic si se lasa pana cand se topesc. Cand s-a mai racit, se toarna peste prajitura.Se lasa la rece (nu la frigider) E o glazura minunata!!! Pe langa faptul ca e gustoasa foc mai e si aratoasa...n-o laud degeaba, veti vedea, are sclipiri de diamant.
S-a mentinut lucioasa chiar si atunci cand am inceput sa croiesc eternele mele romburi Voi o puteti felia, bineinteles, in ce forme doriti.Marginile au fost primele care au cazut.
La final, se elibereaza boabele de cafea...si se orneaza fiecare bucata de prajitura, dupa propria fantezie...
Comentarii (23):
Super buna.
Este o prajiturica exceptionala dar cu mai putin zahar.
Gresit nu se bat `ouale`se bat numai albusurile pentru altfel nu creste blatul eu am incercat cum spui tu si nu mi-a crescut deloc blatul....
Super !
Excelenta
Superba
Bună
Minunata!!!!
O sa pregatesc si eu
Ssssssuper reteta