Se bat cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute cu mixerul pe viteza cea mai mare pana amestecul e o crema densa. Adaugati faina, praful de copt, cacao si grisul (sau pesmetul ).
Mixati usor si adaugati incet laptele si uleiul, apoi mierea. Amestecati usor cu cele 10 albusuri batute spuma tare cu praful de sare.Compozitia va fi destul de lichida.
Se coc doua foi pe hartie de copt in tava mare de aragaz ,in cuptorul cu ventilatie la 165 grade pt. 12-13 min. sau la cel normal la 175 grade. Le lasati sa se raceasca fara a indeparta hartia.
Se mixeaza frisca pana sta bat, se adauga 2 pachetele de intaritor de frisca, se adauga laptele mierea, esenta si mixam iarasi bine.Rezulta o crema densa.
Se amesteca pe foc topindu-le, fara a fierbe. Dupa ce foile s-au racit, pe una din foi se pune jumatate din crema, netezind foarte bine.Peste crema se pune glazura 1 pastrata la temperatura camerei, apoi se da prajitura la congelator cateva minute doar cat sa se intareasca glazura.
Se scoate prajitura cu glazura intarita din congelator si deasupra se pune restul de crema.Peste crema se rastoarna a doua foaie, cu hartia in sus, apasam usor pe toata suprafata hartiei ca sa adere foaia la crema, apoi indepartam hartia.
Comentarii:
Prea mult dr lucru,dar arata foarte bine....
Gdcjhdgx
Foarte buna prajitura