Faina se amesteca cu praful de copt, zaharul, vanilia, coaja de lamaie, galbenusurile si untul. Se adauga smantana cat cuprinde ca sa iasa un aluat potrivit de moale . Aluatul astfel obtinut se imparte in trei parti egale si pe dosul unei tavi unse cu unt si tapetata cu faina se coc 3 foi.
Fiecare foaie se inteapa cu o furculita ca sa nu se umfle la copt. Se coc relativ repede, aproximativ 10 minute asadar fiti atente la cuptor sa nu se arda foile.
Cele mai frumoase doua foi se pastreaza iar a treia se faramiteaza.
Se amesteca untul cu zaharul pudra pana devine spumos, se adauga cacaoa, biscuitii si blatul zdrobit, dulceata de visine, visinele din visinata si proaspete. Umplutura astfel obtinuta trebuie sa aiba consistenta asemanatoare cu a salamului de biscuiti, deci sa nu fie moale.
Se insiropeaza cu esenta de rom prima foaie. A pus esnta intr-o cescuta si cu o pensula am uns foaia. Se pune toata umplutura, apoi a doua foaie insiropata.
Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si se bat in continuare deasupra aburului pana se dizolva zaharul. Se intinde spuma pe toata prajitura si se rade deasupra ciocolata. Ar fi aratat mai bine daca faceam niste aveline cu poshul, insa era trecut de ora 22 cand a terminat prajitura si n-a mai avut chef.
Prajitura se taie a doua zi cu un cutit bine ascutit, inmuiat in apa, pentru a nu se lipi spuma si a se taia frumos feliile de prajitura. Din pacate aparatul meu a inceput sa dea rateuri si nu imi ies pozele foarte frumoase.
Comentarii:
F....buna
Arata foarte frumos o sa incerce sa ne faka si soakra mea
0;
Foarte buna
Super
E tare
Preferata mea din copilarie;)
O sa o incerc acuma seara, multumesc frumos, ca ai spus atat de amanuntit reteta. Abea astept sa vad cum imi iasa.