Prajitura cu visine

Ingrediente
INGREDIENTE:
Preparare
- Se spala visinele si se scot samburii.Se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusul de galbenus.Se bat spuma tare albusurile cu sarea.
Intr-o craticioara se pune zaharul cu apa pe foc.Se tine pana se topeste zahrul si devine un sirop.Fierbinte se adauga peste albusuri,mixand in continuare.Atentie se adauga cate un pic ca la maioneza,nu tot zaharul odata.
Se adauga apoi galbenusurile,uleiul,esenta.Faina se pune ultima.Aici se mesteca cu o lingura de jos in sus.Se tapeteaza o forma cu ulei si faina si se pune 3/4 din cantitatea de aluat.
Restul de aluat se amesteca cu cacaoa cernuta.Se pune si amestecul de cacao.Se marmoreaza cu un betisor.Deasupra se pun visinile scurse.Se baga la cuptor pana capata o culoare aurie deasupra.Se pudreaza cu zahar pudra.
Întrebări
Vreau sa fac prajitura dar lipsesc date referitor la marimea cestii(de cafea sau de ceai) si dimensiunea tavii.Multumesc.
Buna seara,ceasca mea este o ceasca obisnuita.Dar masurate au urmatorul gramaj:
-zahar 150 gr ceasca,adica 300 gr ambele
-faina 100 gr ceasca,adica 200 gr ambele.
Sper sa-ti reusasca,este un blat pe care il poti folosi la prajituri cu fructe,ca blat de tort,simplu sau cu cacao,dar atunci scazi 1 lingura de faina si o inlocuiesti cu o lingura de cacao,prajitura cu nuci,cu rahat,etc.
Praf de copt nu trebuie?
Nu trebuie prad de copt,deoarece atunci cand turnam siropul de zahar fierbinte albusul se va umfla si nu va da inapoi la copt.Va ramane o prajitura pufoasa.
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
anonymous
E fără comentarii. Atât de buna este.... ca as mânca si tava
anonymous
Sweet
anonymous
Degeaba ai puso daca nu o gust:(((
anonymous
Praf de copt nu trebuie?
anonymous
Superr
anonymous
Eu cred ca este foarte buna aceasta reteta ! plus ca am stat mult timp sa o scriu pe o foaie si o faca mama mea ! din partea mea nota 9 .:)
anonymous
Super tare reteta a iesit minunata
anonymous
Este destu de buna pt copii mei dar trebuie sa ac portie dube mereu
anonymous
Fff.buna....
anonymous
Este foarte buna
Punctează această reţetă