Blatul. Batem albusurile cu un praf de sare, pana cand obtinem o spuma pufosa. Adaugam zaharul batand in continuare. Cand a terminat cu zaharul, adaugam tot pe rand cate 1 lingura cu nuci macinate, amestecand usor cu un tel de jos in sus.
Dupa aceea urmeaza faina amestecata in prealabil cu praful de copt, tot cate 1 lingura amestecand incet. La sfarsit nucile taiate bucatele. Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam compozitia, o nivelam si o dam la cuptor pentru 25 de minute. Cuptorul trebuie sa fie incins.
Crema. Intr-o cratita amestecam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si laptele. Le punem sa fiarba pe abur pana cand se ingroasa crema.
Dupa ce s-a ingrosat o lasam la racit. Cand este complet rece o amestecam cu un pachet de unt.
Am facut-o Aveam ceva rezerve . Nu credeam ca poate fi asa de buna. Specialitatea mea sunt prajiturile si torturile cu ciocolata. Am gasit ceva la nivelul acestora dar care sa contrasteze puternic ca gust si aspect. Le-am facut si fotografii. Sunt exact ca cele din reteta.
Sincera sa fiu am mancat o astfel de prajitura,dar din cofetarie.este absolut delicioasa fara nici un fel de modestie. o sa incerc sa o fac si eu acasa,ptr invitatii mei intr-o zi de duminika. va salut
Comentarii:
Arata Excelenta , o voi face si eu , mi-a facut asa pofta ! Multumesc pentru Reteta ! Un An Nou de Dumnezeu Binecuvintat va doresc ! Doamne ajuta !
Este excelenta. O voi face curand.
Am facut-o Aveam ceva rezerve . Nu credeam ca poate fi asa de buna. Specialitatea mea sunt prajiturile si torturile cu ciocolata. Am gasit ceva la nivelul acestora dar care sa contrasteze puternic ca gust si aspect. Le-am facut si fotografii. Sunt exact ca cele din reteta.
Super!
Sincera sa fiu am mancat o astfel de prajitura,dar din cofetarie.este absolut delicioasa fara nici un fel de modestie. o sa incerc sa o fac si eu acasa,ptr invitatii mei intr-o zi de duminika. va salut
PARE FF. BUNA