Prajitura dobos
O prajitura deosebit de delicioasa !
Ingrediente
8
Pentru foi:
Crema:
Decor:
Preparare
Preparare45 min
Gătire30 min
- Din ingredientele pentru foi se face un aluat potrivit( care sa se intinda usor). Se imparte in 5 parti .Se intinde cate o foaie si se coc pe dosul tavii.
- Crema se pregateste astfel:
Cele trei plicuri de budinca, se pregatesc conform instructiunilor de pe plic( doar ca eu am folosit doar cate 2 linguri de zahar, pentru fiecare budinca-in total 6 ). Dupa ce s-a racit crema de budinca, adaugam treptat untul( la temperatura camerei) si mixam pana devine o crema fina. La urma adaugam crema de Finetti (care ii da un gust aparte si unic!). - Cu aceasta compozitie umplem foile.
Foaia de deasupra o decoram cu Glazura cu gust de ciocolata, sau orice alta glazura dorim.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
V
viocori,
07/11/2016
Poate nu e dobos , poate nu e crema originala dar pentru doamnele cu putin timp in bucatarie e perfecta
07/12/2015
Prajitura asta poti sa ii spui cum vrei dar NU este DOBOS!!!!
Crema de la dobos este cu galbenusuri frecate la abur, si e mai greu de facut
Cih, crema cu budinca cumparata??? da-i o alta denumire!
07/12/2015
In loc sa gatesti singura, te folosesti de budinci si glazuri din comert! Nu stiai ca astea sunt pentru "bucataresele putori"?