Din ingredientele pentru foi se face un aluat potrivit( care sa se intinda usor). Se imparte in 5 parti .Se intinde cate o foaie si se coc pe dosul tavii.
Crema se pregateste astfel: Cele trei plicuri de budinca, se pregatesc conform instructiunilor de pe plic( doar ca eu am folosit doar cate 2 linguri de zahar, pentru fiecare budinca-in total 6 ). Dupa ce s-a racit crema de budinca, adaugam treptat untul( la temperatura camerei) si mixam pana devine o crema fina. La urma adaugam crema de Finetti (care ii da un gust aparte si unic!).
Cu aceasta compozitie umplem foile. Foaia de deasupra o decoram cu Glazura cu gust de ciocolata, sau orice alta glazura dorim.
Prajitura asta poti sa ii spui cum vrei dar NU este DOBOS!!!! Crema de la dobos este cu galbenusuri frecate la abur, si e mai greu de facut Cih, crema cu budinca cumparata??? da-i o alta denumire!
Comentarii (42):
Foarte buna
Poate nu e dobos , poate nu e crema originala dar pentru doamnele cu putin timp in bucatarie e perfecta
De ce esti rea? Foile sunt facute in casa!!!!
Prajitura asta poti sa ii spui cum vrei dar NU este DOBOS!!!!
Crema de la dobos este cu galbenusuri frecate la abur, si e mai greu de facut
Cih, crema cu budinca cumparata??? da-i o alta denumire!
In loc sa gatesti singura, te folosesti de budinci si glazuri din comert! Nu stiai ca astea sunt pentru "bucataresele putori"?
Faina
Foarte buna
Da eu o stiu altfel
Arata super
Delicios si usor de facut