Petitchef

PRAJITURA DOBOS

Desert
4 porții
50 min
20 min
Foarte ușor
1416 Kcal

Ingrediente

4

Ingrediente pentru foi:

Ingrediente pentru crema:

Ingrediente pentru glazura :

Cost estimat: 3.84 (0.96€/porție)

Preparare

  • Pentru foi bateti albusurile spuma cu zaharul. Cand acestea se tin bine de paletele mixerului, adaugati, pe rand, galbenusurile, batand dupa fiecare, pentru omogenizare.
  • In spuma adaugati, treptat, faina cu praful de copt, amestacand usor prin rasturnare.Din compozitia obtinuta coaceti 6 foi, pe dosul unei tavi unsa cu unt sau margarina si tapetata bine cu faina.
    Amestecul va fi subtire, nu va speriati, se ia din compozitie cu lingura si se intinde pe tava.
  • Pentru crema amestecati laptele rece cu faina, si puneti vasul la foc potrivit, amestecand continuu, pana ce compozitia se ingroasa ca o maioneza. In acest moment adaugati cacaoa, mai frecati de 2 - 3 ori, luati vasul de pe foc si dati la rece.
  • Untul se freaca cu zaharul pana devine spumos.Dupa ce s-a racit compozitia cu cacao amestecati cele doua creme. Se umplu folie cu crema obtinuta.
  • Deasupa prajiturii se pune glazura procedand astfel:Se caramelizeaza zaharul pentru glazura. Ultima foaie se pune pe dosul tavii si se da
    la cuptor. Caramelul se toarna peste foaia calda. Se intinde cu un cutit cald.
  • Un alt cutit cu muchia groasa se incalzeste in foc, se trece printr-o bucata de unt sau
    margarina, si cu el se imparte foaia glasata in bucati dreptunghiulare sau cum vrem sa taiem prajitura. Foaia se pune peste restul prajiturii si peste primele semne se taie foaia complet.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 1416Kcal
  • Carbo: 211.5g
  • Grăsimi: 52.6g
  • Grăsimi sat.: 31g
  • Proteine: 21.5g
  • Fibre: 4g
  • Zahăr: 166.8g
  • ProPoints: 39
  • SmartPoints: 69
Informații nutriționale pentru 1 porție (421g)


A adi`s blog

Întrebări:




Comentarii (27):

Pe7ro21, 22/12/2019

Cea mai proasta rețetă de prajituri.tocmai am terminat "prajitura".neavând cunoștințe despre această rețetă,am respectat întocmai rețetă.si a ieșit o varza la propriu.va las o fotografie.nu recomand deloc aceasta prăjitură daca nu știi să o faci.pe langa că se rup foile,albușurile cu zaharul nu s-au făcut spuma,untul cu zahar freci de îți iese pe ochi,din compoziția obținută,nu îți ies atâtea foi cate a scris doamna,e de pix această rețetă.....dezamăgitor.
PS:doar de pe acest site fac mâncare și toate îmi ies fie mâncare fie prajitura....

poza de Pe7ro21
am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/03/2014

E beton

(0) (0) Abuz
13/01/2014

La cate grade tre sa pun cuptorul

(0) (0) Abuz
27/12/2013

Supe

(0) (0) Abuz
21/12/2013

Delicios

(0) (0) Abuz
14/07/2013

Inca nu am facut/o eu

(0) (0) Abuz
03/05/2013

Super

(0) (0) Abuz
22/04/2013

Delicioasa

(0) (0) Abuz
27/03/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
17/02/2013

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura cu banane - super rapida
Prajitura cu banane - super rapida
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prăjitură cu migdale - fără gluten
Prăjitură cu migdale - fără gluten
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Negresa – cea mai iubita prajitura de casa Negresa – cea mai iubita prajitura de casa

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează