Prajitura dobos

Ingrediente
4
Ingrediente pentru foi:
Ingrediente pentru crema:
Ingrediente pentru glazura :
Cost estimat: 3.84Euros€ (0.96€/porție)
Preparare
Preparare50 min
Gătire20 min
- Pentru foi bateti albusurile spuma cu zaharul. Cand acestea se tin bine de paletele mixerului, adaugati, pe rand, galbenusurile, batand dupa fiecare, pentru omogenizare.
- In spuma adaugati, treptat, faina cu praful de copt, amestacand usor prin rasturnare.Din compozitia obtinuta coaceti 6 foi, pe dosul unei tavi unsa cu unt sau margarina si tapetata bine cu faina.
Amestecul va fi subtire, nu va speriati, se ia din compozitie cu lingura si se intinde pe tava. - Pentru crema amestecati laptele rece cu faina, si puneti vasul la foc potrivit, amestecand continuu, pana ce compozitia se ingroasa ca o maioneza. In acest moment adaugati cacaoa, mai frecati de 2 - 3 ori, luati vasul de pe foc si dati la rece.
- Untul se freaca cu zaharul pana devine spumos.Dupa ce s-a racit compozitia cu cacao amestecati cele doua creme. Se umplu folie cu crema obtinuta.
- Deasupa prajiturii se pune glazura procedand astfel:Se caramelizeaza zaharul pentru glazura. Ultima foaie se pune pe dosul tavii si se da
la cuptor. Caramelul se toarna peste foaia calda. Se intinde cu un cutit cald. - Un alt cutit cu muchia groasa se incalzeste in foc, se trece printr-o bucata de unt sau
margarina, si cu el se imparte foaia glasata in bucati dreptunghiulare sau cum vrem sa taiem prajitura. Foaia se pune peste restul prajiturii si peste primele semne se taie foaia complet.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 1416Kcal
- Carbo: 211.5g
- Grăsimi: 52.6g
- Grăsimi sat.: 31g
- Proteine: 21.5g
- Fibre: 4g
- Zahăr: 166.8g
- ProPoints: 39
- SmartPoints: 69
Informații nutriționale pentru 1 porție (421g)
adi`s blog
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
P
Pe7ro21,
22/12/2019
Cea mai proasta rețetă de prajituri.tocmai am terminat "prajitura".neavând cunoștințe despre această rețetă,am respectat întocmai rețetă.si a ieșit o varza la propriu.va las o fotografie.nu recomand deloc aceasta prăjitură daca nu știi să o faci.pe langa că se rup foile,albușurile cu zaharul nu s-au făcut spuma,untul cu zahar freci de îți iese pe ochi,din compoziția obținută,nu îți ies atâtea foi cate a scris doamna,e de pix această rețetă.....dezamăgitor.
PS:doar de pe acest site fac mâncare și toate îmi ies fie mâncare fie prajitura....
am gătit această rețetă
