Prajitura de post, cu mar

Desert
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

8

Foi:

Pudrat:

Preparare

Preparare20 min
Gătire30 min
  • Foi:
    Se pun toate ingredientele intr-un castron si se framanta usor cu mana pana obtinem un aluat care sa nu fie nici prea tare sa nu putem intinde foi, nici moale sa ni se lipeasca de maini.Daca e cazul mai puneti putina faina, mie mi-au iesit perfect din cantitatile date .
  • Se imparte aluatul in 3 si se intind cu sucitorul 3 foi , pe masa de lucru infainata bine, care se vor coace pe fundul tavii unsa cu margarina , la foc mediu , 10 -12 min .ps. a copt pe tavamare, de 20/30 cm, le puteti coace si pe una mai mica, caz in care vor iesi usor mai grosute.
  • Se inteapa usor foaia cu furculita inainte de a o introduce la cuptor. Cand e gata, se transfera pe hartie alba sau..pe blatul de lucru, trecand initial usor cu cutitul intre foaie si tava pentru a se desprinde usor , apoi cand inclinam tava, foaia va aluneca usor.
  • Umplutura:
    Se curata merele de coaja si se dau prin razatoarea cu ochiuri mari. Intr-un vas cu fund dublu se topeste margarina; se adauga zaharul, se amesteca si se fierbe 5 minute la foc mic.
  • Adaugam merele rase si mai fierbem 7-8 minute, amestecand cand si cand. Punem scortisoara, zaharul vanilat si esenta si oprim focul. Lasam umplutura sa se racoreasca si cand e doar usor calduta o punem intre foi.

Punctează această reţetă

gaby_dGaby_d

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 4

anonymous

CRED CA ESTE BUNA

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

N-ati mai terminat cu retetele de prost?

abuz
simona_c2014_1_2_3_4

simona_c2014_1_2_3_4

Uf, uf, uffff!!!uite ce ajunsera vestitele foi cu bulion!!!!Se pun cate 12 linguri de zahar, ulei si nectar de rosii facut in casa,din rosii dulci, cu culoare-din magazin nu e la fel de bun.12 linguri de pe timpuri, d`astea mici sigur 15.Altfel nu poate sa preia cantitatea de faina si sa iasa 4 foi.....pt ca umplutura este la mijloc alta culoare.Se poate face crema de post si la mijloc gem acrisor.Originalul este cu crema de lamaie -gem-crema de lamaie, deasupra glazurata -sau serbet.Si tineti minte stimate tinere gospodine- cand coci foi pe fundul tavii care este laborios, nu umpli cu mere prajitura-mai bine faci placinta cu mere de la inceput.A propos....gradul de executie este laborios nu foarte usor ca nu-i clatita si nici gogoasa cu lingura.

abuz

anonymous

Margarina fiarta????e toxica.

abuz

anonymous

Super!

abuz

anonymous

Buna!

abuz

anonymous

Este.foarte.buna

abuz

anonymous

Excelent!!!

abuz

anonymous

F buna

abuz

anonymous

Deliciosoooooooooooooo

abuz
  • pagina 1 / 4