Foi: Se pun toate ingredientele intr-un castron si se framanta usor cu mana pana obtinem un aluat care sa nu fie nici prea tare sa nu putem intinde foi, nici moale sa ni se lipeasca de maini.Daca e cazul mai puneti putina faina, mie mi-au iesit perfect din cantitatile date .
Se imparte aluatul in 3 si se intind cu sucitorul 3 foi , pe masa de lucru infainata bine, care se vor coace pe fundul tavii unsa cu margarina , la foc mediu , 10 -12 min .ps. a copt pe tavamare, de 20/30 cm, le puteti coace si pe una mai mica, caz in care vor iesi usor mai grosute.
Se inteapa usor foaia cu furculita inainte de a o introduce la cuptor. Cand e gata, se transfera pe hartie alba sau..pe blatul de lucru, trecand initial usor cu cutitul intre foaie si tava pentru a se desprinde usor , apoi cand inclinam tava, foaia va aluneca usor.
Umplutura: Se curata merele de coaja si se dau prin razatoarea cu ochiuri mari. Intr-un vas cu fund dublu se topeste margarina; se adauga zaharul, se amesteca si se fierbe 5 minute la foc mic.
Adaugam merele rase si mai fierbem 7-8 minute, amestecand cand si cand. Punem scortisoara, zaharul vanilat si esenta si oprim focul. Lasam umplutura sa se racoreasca si cand e doar usor calduta o punem intre foi.
Uf, uf, uffff!!!uite ce ajunsera vestitele foi cu bulion!!!!Se pun cate 12 linguri de zahar, ulei si nectar de rosii facut in casa,din rosii dulci, cu culoare-din magazin nu e la fel de bun.12 linguri de pe timpuri, d`astea mici sigur 15.Altfel nu poate sa preia cantitatea de faina si sa iasa 4 foi.....pt ca umplutura este la mijloc alta culoare.Se poate face crema de post si la mijloc gem acrisor.Originalul este cu crema de lamaie -gem-crema de lamaie, deasupra glazurata -sau serbet.Si tineti minte stimate tinere gospodine- cand coci foi pe fundul tavii care este laborios, nu umpli cu mere prajitura-mai bine faci placinta cu mere de la inceput.A propos....gradul de executie este laborios nu foarte usor ca nu-i clatita si nici gogoasa cu lingura.
Comentarii (37):
CRED CA ESTE BUNA
N-ati mai terminat cu retetele de prost?
Uf, uf, uffff!!!uite ce ajunsera vestitele foi cu bulion!!!!Se pun cate 12 linguri de zahar, ulei si nectar de rosii facut in casa,din rosii dulci, cu culoare-din magazin nu e la fel de bun.12 linguri de pe timpuri, d`astea mici sigur 15.Altfel nu poate sa preia cantitatea de faina si sa iasa 4 foi.....pt ca umplutura este la mijloc alta culoare.Se poate face crema de post si la mijloc gem acrisor.Originalul este cu crema de lamaie -gem-crema de lamaie, deasupra glazurata -sau serbet.Si tineti minte stimate tinere gospodine- cand coci foi pe fundul tavii care este laborios, nu umpli cu mere prajitura-mai bine faci placinta cu mere de la inceput.A propos....gradul de executie este laborios nu foarte usor ca nu-i clatita si nici gogoasa cu lingura.
Margarina fiarta????e toxica.
Super!
Buna!
Este.foarte.buna
Excelent!!!
F buna
Deliciosoooooooooooooo