Prajitura de post cu mere

Aperitiv
Foarte ușor
1 h 20 m
1496 Kcal

Ingrediente

2
Cost estimat: 3.88 (1.94€/porție)

Preparare

Preparare40 min
Gătire40 min
  • Electrocasnice: aragaz, Electroherd
    Accesorii de Bucatarie: razatoare de bucatarie, tava de cuptor
  • Se framanta un aluat din faina, apa, drojdie, 1 lingura de ulei si se lasa la dospit cca 30 de min.
  • Intre timp se spala merele, se curata de coaja si se dau pe razatoare, dupa care se amesteca cu zaharul.
  • Se incinge putin ulei de masline si se calesc merele 4 minute.
  • Se intind 2 foi de aluat, una se aseaza in tava de cuptor unsa cu ulei, apoi merele si in final cealalta foaie de aluat.
  • Se da la cuptor pana se rumeneste cca 40 de minute.

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 1496Kcal
  • Carbo: 269g
  • Grăsimi: 26.4g
  • Grăsimi sat.: 3.9g
  • Proteine: 31.7g
  • Fibre: 19.7g
  • Zahăr: 95.7g
  • ProPoints: 39
  • SmartPoints: 55
Informații nutriționale pentru 1 porție (816g)
MMihaela-Mirela

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Buna

abuz

anonymous

BUNA

abuz

anonymous

Minunata prin insasi simplitatea ei , aceasta reteta . Eu am modificat-o putin . In prima varianta am adaugat si scortisoara din belsug si zahar rapadura ( din melasa ) . Iar in cea de-a doua varianta , am pastrat scortisoara , nu am mai pus deloc zahar , si peste bucatile calzi de prajitura am turnat un sirop facut din miere de salcam amestecata cu zeama de la o lamiae . Mierea de salcam este foarte usor de folosit pt ca nu se cristalizeaza ( zahariseste ) si are o aroma foarte bogata si un gust deosebit .

abuz

anonymous

E USOR DE PREGATIT SI FOARTE GUSTOASA!

abuz

anonymous

Foarte bine

abuz

anonymous

Nu sunt date toate cantitatile. Cata apa?

abuz

anonymous

PT CINE TINE POS E BUNA,ŞI NATURALA

abuz

anonymous

Super ...

abuz

anonymous

Super

abuz

anonymous

E te

abuz
  • pagina 1 / 2