Prajitura de post cu mere
Ingrediente
2
Cost estimat: 3.88Euros€ (1.94€/porție)
Preparare
Preparare40 min
Gătire40 min
- Electrocasnice: aragaz, Electroherd
Accesorii de Bucatarie: razatoare de bucatarie, tava de cuptor - Se framanta un aluat din faina, apa, drojdie, 1 lingura de ulei si se lasa la dospit cca 30 de min.
- Intre timp se spala merele, se curata de coaja si se dau pe razatoare, dupa care se amesteca cu zaharul.
- Se incinge putin ulei de masline si se calesc merele 4 minute.
- Se intind 2 foi de aluat, una se aseaza in tava de cuptor unsa cu ulei, apoi merele si in final cealalta foaie de aluat.
- Se da la cuptor pana se rumeneste cca 40 de minute.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 1496Kcal
- Carbo: 269g
- Grăsimi: 26.4g
- Grăsimi sat.: 3.9g
- Proteine: 31.7g
- Fibre: 19.7g
- Zahăr: 95.7g
- ProPoints: 39
- SmartPoints: 55
Informații nutriționale pentru 1 porție (816g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Buna
anonymous
BUNA
anonymous
Minunata prin insasi simplitatea ei , aceasta reteta . Eu am modificat-o putin . In prima varianta am adaugat si scortisoara din belsug si zahar rapadura ( din melasa ) . Iar in cea de-a doua varianta , am pastrat scortisoara , nu am mai pus deloc zahar , si peste bucatile calzi de prajitura am turnat un sirop facut din miere de salcam amestecata cu zeama de la o lamiae . Mierea de salcam este foarte usor de folosit pt ca nu se cristalizeaza ( zahariseste ) si are o aroma foarte bogata si un gust deosebit .
anonymous
E USOR DE PREGATIT SI FOARTE GUSTOASA!
anonymous
Foarte bine
anonymous
Nu sunt date toate cantitatile. Cata apa?
anonymous
PT CINE TINE POS E BUNA,ŞI NATURALA
anonymous
Super ...
anonymous
Super
anonymous
E te
Punctează această reţetă