Pentru blat, se bat albusurile bine, se pun zaharul si apa (alternindu-le), se mixeaza bine, se pun galbenusurile si aromele. Se mixeaza pina ce totul e omogen (nu mai mult). Se adauga faina cernuta cu praful de copt, apoi amestecata cu nucile. Se amesteca totul, cu o lingura de lemn, usor.
Se pune compozitia intr-o tava cu hartie de copt (e nevoie de o tava de cca 28/21 cm). Se pune in cuptorul preincalzit, la foc mediu, cca 40-45 minute.Cind e gata, se lasa sa se raceasca. In timpul asta, se face crema. Laptele se fierbe cu amidonul dupa ce da citeva clocote, se stinge focul si imediat se pune zaharul, se mesteca bine pana se topeste zaharul.
Se lasa la racit, mestecind tot timpul. Cand e rece, se pune peste untul frecat spuma. Laptele si amidonul se adauga la unt incetul cu incetul, mixind tot timpul. Cind crema e omogena, se pune zeama de lamiie, mixind.Se gusta, daca ni se pare prea acru, punem putin zahar pudra.
Blatul se taie in 2. Crema se imparte in 3. Pe un platou, punem jumatate din blat, punem peste 1/3 din crema. Aranjam peste crema piscoturile inmuiate foarte putin in laptele vanilat (rece). Peste piscoturi se pune crema (1/3) apoi, a 2-a jumatate de blat.
Se unge prajitura de jur imprejur cu crema ramasa. Deasupra se pune glazura. Pentru glazura, topim ciocolata pe aburi (sau cuptor cu unde), si imediat (fierbinte) o intindem deasupra prajiturii. Se pune la rece cel putin 4 ore, apoi se taie (bucati de cca 2,5/5 cm) si se serveste.