Prajitura cu mouse de ciocolata si zmeura

Ingrediente
2
Rețete inrudite
-
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
-
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
-
Prăjitură cu cremă de ciocolata și castane cu doar 4 ingrediente
-
Prajitura cu banane si pepite de ciocolata - vegana si fara gluten
Preparare
Preparare45 min
Gătire15 min
- Topim ciocolata cu untul si lasam deoparte la racit.Cele 4 albusuri le batem spuma tare,ca pentru bezea,cu zaharul. Adaugam si galbenusurile. Dupa ce-am omogenizat,turnam amestecul de ciocolata si mixam.Amestecam faina cu praful de copt si sarea si incorporam in compozitia de mai sus.
- Iese un aluat mai gros decat cel de chec.Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incalzit la 180 de grade,pentru 30 de minute.
- Ciocolata o punem la topit cu 150ml de frisca.Incalzim doar pana la punctul de fierbere.Dupa ce s-a racorit adaugam lingura de gelatina,omogenizam si dam la frigider sa se intareasca.
- Intre timp batem frisca ramasa si o amestecam cu ciocolata racita,usor cu miscari de sus in jos.Sau de jos in sus.
- Intre timp s-a copt si blatul pe care-l taiem in doua.Punem mouse-ul de ciocolata intre cele 2 blaturi si dam la frigider pana e gata si mouse-ul de zmeura.
- Zmeura o blenduim,facem un piure pe care il punem un pic la incalzit,ca sa putem dizolva gelatina.
- Zmeura o blenduim,facem un piure pe care il punem un pic la incalzit,ca sa putem dizolva gelatina.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:

23/06/2015
Prajitura pare buna, reteta e ...,,varza". Mai multa atentie la exprimare: care-s ingredientele pentru blat, care pentru crema,etapa 6=etapa 7, etc .