Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu apa calduta, adaugam apoi zaharul si mixam in continuare pana obtinem o crema pufoasa,fina, cu consistenta asemanatoare unei smantani mai subtirele.
Adaugam ciocolata data pe razatoare si mai mixam putin. Cernem faina impreuna cu cacaua si praful de copt si le adaugam in trei etape, amestecand usor cu lingura de lemn.
Albusurile le mixam spuma.Adaugam 2/3 din ele si amestecam,apoi si restul amestecand foarte fin. Turnam compozitia intr-o tava de 20/25 in care a pus folie de aluminiu, si am tapetat cu ulei si faina.Coacem la 165-170 grade timp de 25minute.
Crema: Untul si margarina le lasam sa ajunga la temperatura camerei dupa care le frecam usor,adaugam zaharul si siropul de menta si mixam spuma. Adaugam si galbenusul si mai mixam putin. Daca vi se taie orice crema cu unt/margarina, puneti bolul in care preparati crema pe baie de abur si mixati in continuare. Isi va reveni imediat.
Asamblare: Taiem blatul racit in doua, pe orizontala. Primul blat il insiropam cu jumatate din siropul obtinut prin amestecarea siropului de menta cu apa fiarta. Punem jumatate din cantitatea de crema apoi preparam glazura 1 prin topirea la foc mic a ingredientelor amestecate intr-un ibric.
Racim destul de mult, nu trebuie sa uitam ca, crema contine unt, apoi intindem frumos glazura peste crema. Dam pentru 10 minute. la frigider, scoatem si intindem restul de crema. Asezam blatul al doilea , insiropam si dam la frigider pentru cel putin doua ore . Scoatem si cu un cutit zimtat portionam. Preparam glazura doi, si calduta, pe prajitura rece, o punem cu lingura pe fiecare bucatica mentolata.
A pus si poza cu siropul. A mai cumparat sirop, produs de alte firme, care era incolor si destul de putin mentolat. Acesta este grozav! Verde si puternic aromat.
Comentarii:
10