Incepem cu foile, batem ouale cu zaharul, laptele, untura si adaugam faina cu praful de copt... rezulta un aluat mai unsuros ce nu se lipeste de masa de lucru, impartim in 2, intindem o foaie pe hartie de copt, punem intr-o tava si ne apucam de umplutura...batem ouale cu zaharul, punem aromele, o lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu o 1/2 de lamaie, adaugam untura si laptele...amestecam apoi adaugam macul si rand pe rand faina, turnam compozitia peste foaia din tava...intindem cealalta foaie si taiem fasii de 2 cm... asezam fasiile pe diagonala cu pauza intre ele, apoi asezam invers... introducem tava la cuptor cca 30 min, facem proba cu scobitoarea...dupa ce este gata se raceste si se pudreaza cu zahar.
Este f mult aluat vs. mac. Ex umplutura: 500 gr mac macinat se opareste cu lapte fiert pana macul nu mai absoarbe lapte si ramane ca o smantana. Dupa racire se adaga aromele, zaharul dupa gust si 50-100 gr gris fin, eventual si 2-3 galbenuse iar la sfarsit albusele batute spuma.
Linguri de mac. Îmi cer scuze am greșit, am scris ,, lg, , prescurtat de la lingura