Prajitura cu mac
Ingrediente
8
Preparare
Preparare30 min
Gătire30 min
- Incepem cu foile, batem ouale cu zaharul, laptele, untura si adaugam faina cu praful de copt... rezulta un aluat mai unsuros ce nu se lipeste de masa de lucru, impartim in 2, intindem o foaie pe hartie de copt, punem intr-o tava si ne apucam de umplutura...batem ouale cu zaharul, punem aromele, o lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu o 1/2 de lamaie, adaugam untura si laptele...amestecam apoi adaugam macul si rand pe rand faina, turnam compozitia peste foaia din tava...intindem cealalta foaie si taiem fasii de 2 cm... asezam fasiile pe diagonala cu pauza intre ele, apoi asezam invers... introducem tava la cuptor cca 30 min, facem proba cu scobitoarea...dupa ce este gata se raceste si se pudreaza cu zahar.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Am sa incerc
anonymous
Super prajitura
anonymous
Este delicioasa, mai ales cand o savurezi aflandu-te in postura de musafir. Asa ca, m-am hotarat sa o prepar si eu nepotilor mei. Multumim.

dumitru_l2015
Nu inteleg ce unitate de masura folositi pentru lapte; 2 lg ????
C
cris_nedelcovici
UNTURA? cine mai foloseste ?
anonymous
Fara comentariu
anonymous
Zer guth
anonymous
Este buna si am facut-o repede
anonymous
12 lf mac ce inseamna?
anonymous
Este f mult aluat vs. mac. Ex umplutura: 500 gr mac macinat se opareste cu lapte fiert pana macul nu mai absoarbe lapte si ramane ca o smantana. Dupa racire se adaga aromele, zaharul dupa gust si 50-100 gr gris fin, eventual si 2-3 galbenuse iar la sfarsit albusele batute spuma.
Punctează această reţetă