Cuptorul se preincalzeste la 180ºC. Alunele se macina intr-un blender. Albusurile se bat spuma cu zaharul apoi se amesteca cu jumatate din cantitatea de alune. Compozitia se pune in doua tavi cu diamentru de 18 cm tapetate cu hartie de copt si se da la cuptor 30 minute.
Se lasa sa se raceasca foile de bezea in tavi. Intre timp se preprara umplutura: jeleul de coacaze se incalzeste cu zmeura congelata. Se trece printr-o sita pentru a elimina semintele si se lasa piureul sa se raceasca. Mascarpone se amesteca cu frisca batuta.
Cand foile de bezea sunt reci se monteaza prajitura. Pe o foaie de bezea asezata pe un platou se pune jumatate din compozitia de mascarpone si apoi piureul de zmeura. Se acopera cu cealalta foaie si se intinde restul de crema.
Se preasara alunele macinate ramase. Se taie cu un cutit electric si se serveste.
Tort de bezea cu fructul pasiuniiPrajitura cu ciocolata si zmeuraTiramisu cu fructe de padureTiramisu clasicTort festivRulada cu ciocolata si alune de padurePrajitura Pavlova cu capsuniNegrese cu crema de branza, zmeura si ciocolata.
Caise cu branza de capra si alune de padureCheesecake Tutti FruttiTort de ciocolata cu mascarponePrajitura de Craciun cu fructe confiate si martipanCea mai buna prajitura de CraciunSerbet de zmeuraTarta cu fulgi de ovaz si mere.