Prajitura cu alune si crema de gris
Ingrediente
8
Crema:
Glazura:
Preparare
Preparare1 oră
Gătire40 min
- Pentru inceput , punem laptele la fiert , iar cand incepe sa dea in clocot adaugam grisul si zaharul si lasam sa fiarba amestecand in continuu, pana ce se ingroasa.
Se acopera cu o folie alimentara si se lasa putin la racit. - Se acopera cu o folie alimentara si se lasa putin la racit.
Intre timp, separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma cu apa si zaharul.
Adaugam galbenusurile si mai mixam pana ce creste in volum.
Apoi incorporam alunele macinate amestecate cu faina si praful de copt. - Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incalzitla 180 grade, pana ce trece testul scobitorii. Dupa coacere se lasa la racit, apoi se taie in doua.
- Cand grisul s-a racorit putin, adaugam alunele macinate, amestecam bine, apoi adaugam untul si zaharul vanilat si amestecam cu grija, ( sa nu se taie crema ) pana ce se topeste.
Crema se da la rece, pentru 30 min, apoi se mixeaza usor, pana ce devine cremoasa. - Crema se imparte in doua, o treime se intinde intre blaturi iar a doua parte deasupra prajiturii.
- Pentru glazura , topim ciocolata cu untul si frisca si o picuram peste prajitura.
Se da la rece pentru cel putin 2- 3 ore, apoi o portionam si o savuram cu mare placere.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Lipsa cantitate unt?
anonymous
Ce cantitete de unt se foloseste la crema? reteta incompleta!!!
anonymous
Interesanta, de incercat
anonymous
Cat unt se pune la crema ?????/
anonymous
KKT
anonymous
O prăjitură cu 1/2 kg. de zahăr nu este pre mult plus ciocolata,ce facem cu glicemia.
C
cris_nedelcovici
..incompleta... .crema de gris?
anonymous
Bun
anonymous
De unde ati scos untul care se pune in crema k in reteta nu apare doar la glazura
anonymous
Prepara;maninca si bucura-te ca ai asa ceva
Punctează această reţetă