Prajitura -chec- cu gem
Un desert delicios care poate fi servit si ca desert de post !
Ingrediente
8
Blat:
Glazura:
Rețete inrudite
-
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
-
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
-
Prajitura bounty-petitchef
-
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Preparare
Preparare15 min
Gătire40 min
- Intr-un vas punem faina, praful de copt, zaharul, zaharul vanilat, apa si uleiul;
le amestecam bine cu mixerul, pana obtinem o compozitie omogena. - Compozitia obtinuta o impartim in doua. In jumatate punem gemul sau dulceata
(eu am folosit gem de corcoduse), iar in cealalta jumatate amestecam nucile maruntite. - Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam cele 2 parti ale compozitiei.
Dam tava la cuptor pentru 40 min, la foc mediu. Pentru verificare facem proba scobitorii. - Dupa ce s-a racit scoatem prajitura din tava si o asezam pe un platou,
apoi turnam deasupra glazura si presaram nuca macinata. - Glazura o pregatim astfel:
Punem toate ingredientele intr-o oala micuta si le fierbem la foc mic ,
amestecand incontinuu, pana cand capata consistenta unei smantani.
Glazura nu trebuie fiarta prea mult pentru ca se face amara.
Pofta buna !
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
24/09/2014
La prepararea glazurii,uleiul ar trebui înlocuit cu margarina,iar apa mai putina.
24/09/2014
Ai uitat sa pui praful de cacao in blatul cu dulceata, iar cele doua blaturi se pun suprapuse in tava de cuptor, ( precizare omisa in prezentare )