Blatul: Se separa cele 7 oua,se bat albusurile spuma,se adauga zaharul si se bate in continuare,apoi se toarna galbenusele batute si ele,peste albusuri si se bate usor totul.
Intr-un castronel se amesteca faian,praful de copt si cappuccino.La final se incorporeaza si acest amestec si nuca.
Se toarna compozotia rezultata in tava si se coace la foc potrivit,pana trece testul cu scobitoarea.Se lasa blatul la racit.
Crema: Ouale intregi si zaharul,se pun intr-o cratita pe bain-marie,se amesteca pe foc moderat dupa care se adauga cappuccino si se tin pe foc pana se formeaza o crema groasa.
Se lasa crema sa se raceasca complect dupa care se amesteca cu untul frecat spuma.Se insiropeaza blatul cu apa si esenta de rom,peste el se pune crema si peste crema se pune frisca batuta bine.
A facut blatul intr-o tava mai mica (20x28 cm)si de aceea l-a taiat in doua si a pus crema in mijloc .
Comentarii:
Exact pe gustul meu