Petitchef

Prajitura braziliana

Un desert dulce acrisor

Desert
15 porții
30 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

15

Pentru blat :

Pentru crema :

Preparare

  • Blat :
    Untul se mixeaza cu zaharul si apoi se adauga ouale, unul cate unul si se mixeaza din nou

    Se adauga treptat faina si praful de copt, se omogenizeaza pana la incoporarea acestora

    La final se adauga cacao si esenta de rom, se omogenizeaza iar compozitia rezultata se toarna intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade

    Se lasa circa 25 de minute si cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca
  • Crema:
    Frisca se mixeaza foarte bine pana se ingroasa

    Iaurtul (se opresc 3 linguri din iaurt pentru a se amesteca cu gelatina) se amesteca foarte bine cu cele 5 linguri de zahar

    Gelatina se hidrateaza 5 minute in 3 linguri de apa, apoi se divolva la bain-marie sau la microunde, cateva secunde.

    Gelatina dizolvata se amesteca cu 3 linguri iaurt, apoi se incorporeaza in restul cremei de iaurt

    Se amesteca bine iaurtul cu frisca mixata
  • Asamblare:
    Blatul se acopera cu jumatate din cantitatea de crema si deasupra se presara ciocolata rasa (daca o tineti 2-3 minute la frigider se va rade mai usor) sau maruntita la blender (eu am maruntit-o la blender)

    Peste ciocolata se raprtizeaza incet si cu grija restul de crema si se niveleaza usor

    Deasupra se aseaza bucati de portocale, curatate pe cat se poate de pielita alba

    Prajitura se da la rece pentru minim 4 ore (dar cel mai bine e sa o lasati in frigider peste noapte)

    Se portioneaza dupa preferinte si se serveste


Întrebări:




Comentarii (19):

07/02/2014

Este o prajitura deosebita cu care mi-am incantat musafirii.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/03/2014

E ceva minunat

(0) (0) Abuz
09/02/2014

O voi face curand.

(0) (0) Abuz
07/02/2014

Super delicioasa

(0) (0) Abuz
07/02/2014

Retetele Petitchef sunt sezationale

(0) (0) Abuz
07/02/2014

Delicioasa

(0) (0) Abuz
07/02/2014

Excelenta!

(0) (0) Abuz
07/02/2014

NU AM INCERCATO,DAR DIN DESCRIERE MI SE PARE OK!

(0) (0) Abuz
MANCACIOASA, 07/02/2014

Superrr

(0) (0) Abuz
07/02/2014

Deosebita Merita

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Mug cake - prajitura la cana Mug cake - prajitura la cana Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează