Blat : Untul se mixeaza cu zaharul si apoi se adauga ouale, unul cate unul si se mixeaza din nou
Se adauga treptat faina si praful de copt, se omogenizeaza pana la incoporarea acestora
La final se adauga cacao si esenta de rom, se omogenizeaza iar compozitia rezultata se toarna intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade
Se lasa circa 25 de minute si cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca
Crema: Frisca se mixeaza foarte bine pana se ingroasa
Iaurtul (se opresc 3 linguri din iaurt pentru a se amesteca cu gelatina) se amesteca foarte bine cu cele 5 linguri de zahar
Gelatina se hidrateaza 5 minute in 3 linguri de apa, apoi se divolva la bain-marie sau la microunde, cateva secunde.
Gelatina dizolvata se amesteca cu 3 linguri iaurt, apoi se incorporeaza in restul cremei de iaurt
Se amesteca bine iaurtul cu frisca mixata
Asamblare: Blatul se acopera cu jumatate din cantitatea de crema si deasupra se presara ciocolata rasa (daca o tineti 2-3 minute la frigider se va rade mai usor) sau maruntita la blender (eu am maruntit-o la blender)
Peste ciocolata se raprtizeaza incet si cu grija restul de crema si se niveleaza usor
Deasupra se aseaza bucati de portocale, curatate pe cat se poate de pielita alba
Prajitura se da la rece pentru minim 4 ore (dar cel mai bine e sa o lasati in frigider peste noapte)
Comentarii (19):
Este o prajitura deosebita cu care mi-am incantat musafirii.
E ceva minunat
O voi face curand.
Super delicioasa
Retetele Petitchef sunt sezationale
Delicioasa
Excelenta!
NU AM INCERCATO,DAR DIN DESCRIERE MI SE PARE OK!
Superrr
Deosebita Merita