Blatul: Se separa ouale; se bat galbenusurile impreuna cu zaharul pana se albesc. Albusurile se bat spuma, cu un varf de sare, intr-un bol de sticla, de preferat si neaparat curat si uscat , dupa care se adauga, usor, cu o paleta, galbenusurilor.
Se adauga nucile macinate si faina in care s-a pus praful de copt. Se intinde crema peste blatul racit. Se da la frigider pentru cca. 30 de minute .
Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace cca. 35-40 de minute la foc mediu stiti, da daca iese curata, dupa ce ati intepat blatul.
Crema: Se amesteca untul cu zaharul si cele doua galbenusuri; se adauga vanilia si nesul, pe care il veti dizolva intr-o cana cu doua, trei linguri de apa fierbinte. Se amesteca totul foarte bine.
Nucile, intregi, se rumenesc la cuptor . Se maruntesc apoi cu un cutit, nu cu robotul de bucatarie. Se amesteca cu crema de nes. Blatul meu, care parca arata altfel la lumina zilei.
Glazura: Intr-o cratita de 1 litru se pun 4 linguri apa si 3 linguri rase de unt. Se lasa sa dea un clocot, dupa care se ia de pe foc, se adauga zaharul cu cacao si se amesteca bine. Cand se racoreste putin se intinde peste crema.
Comentarii:
O prajitura minunata