Intr-un vas, zbatem bine untul impreuna cu zaharul, adaugam 4 linguri suc de pere strecurat adaugam ouale pe rind, mixind incontinuu ingredientele.
Dupa ce am terminat de adaugat toate ouale, m-a ca speriat cind am vazut compozitia "brinzoasa", dar mi-am revenit dupa ce am adaugat faina, amidonul, praful de copt si sarea .
Intr-un castronel rasturnam 250 g din compozitie la care adaugam lichiorul, cacao mie mi s-a parut cam multa, 15 g ar fi suficiente ca sa nu fie "prea grea" compozitia, adaugam cele doua linguri de suc si amestecam bine ingredientele.
Rasturnam compozitia galbena intr-o tava tapetata cu unt si faina, apoi rasturnam compozitia cu cacao. Cu ajutorul unei furculite, amestecam un pic cele doua compozitii si bagam tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 45 de minute.
Scoatem plum cake-ul din cuptor, il asezam pe un gratar si-l lasam la racit.Intr-o tigaita incalzim citeva linguri de gem de caise iar cu pensonasul ungem pe deasupra apoi presaram zahar granule , taiem feliute si servim.
Plum cake este un dulce specific englezesc, foarte fin, care se serveste la ceai. Nu este o prajitura cu prune. dupa cum suntem tentati sa credem (dupa denumire), "plum" avand mai multe intelesuri, dupa cum urmeaza: - pruna - delicatesa - stafida Sper sa nu starnesc comentarii "caustice" cu ceea ce am scris mai sus...
Comentarii:
Plum cake este un dulce specific englezesc, foarte fin, care se serveste la ceai. Nu este o prajitura cu prune. dupa cum suntem tentati sa credem (dupa denumire), "plum" avand mai multe intelesuri, dupa cum urmeaza:
- pruna
- delicatesa
- stafida
Sper sa nu starnesc comentarii "caustice" cu ceea ce am scris mai sus...
Sa ZBATEM...........!!!!!!!
OARE CE SE ZBATE ......?
Plum cake, unde sunt prunele? In gemul de caise?