In primul rand pregatim aluatul pentru placinta cu branza, mai precis pentru foi. Intr-un vas amestecam cele doua lingurite de drojdie uscata, o lingura de zahar, 1-2 linguri de faina si 2-3 linguri de apa calduta,rezultand astfel maiaua. Aceasta se lasa la crescut 10-15 minute. Intr-un alt vas punem faina in care facem o adancitura, apoi adaugam sarea, uleiul si apa. Incepem sa framantam, dupa care adaugam si maiaua crescuta. Framantam aluatul 10 minute, dupa care il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Umplutura pentru placinta cu branza este usor de realizat, trebuie decat sa faramam branza telemea cu o furculita, dupa care o amestecam si o omogenizam cu branza dulce si cu trei galbenusuri de ou care au fost batute in prealabil. Dupa ce aluatul a crescut, l-am impartit in doua si am intins doua foi pe o suprafata de lucru pe care am pus putina faina inainte. Am tapetat o tava cu hartie de copt, am pus prima foaie pentru placinta cu branza, am adaugat umplutura si am distribuit-o uniform, dupa care am pus deasupra cea de-a doua foaie de aluat. Am ridicat usor marginile foii de jos si le-am presat peste cea de deasupra pentru ca umplutura de branza din placinta sa nu iasa in timpul coacerii. Pentru a obtine o crusta aurie am uns placinta cu un galbenus batut, dupa care am dat-o la cuptor timp de 25-30 de minute. Noi am pus tava pe gratarul de sus al cuptorului la foc intre minim si mediu pentru ca placinta cu branza sa nu se arda. Iata ce a iesit!
Comentarii (17):
Buuuuuuuuuuna de tat.........
Super~~
Ca la mama acasa!
F f f ff buna.Pofta buna sa aveti
Zsasedfefdcfhh7ujgy
BUN BUN BUN
Am provat si cred ca e mai buna de cat at facuto voi mia esit buna mai buna de cat asta ce arata aici fuarte frumuasassssssssssss
Arata bn ..sa o fac !!:))
Dezastruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Un dezastru culinar!