Se dizolva drojdia in lapte cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina, se lasa sa stea10 minute.
Oul se bate putin, se amesteca cu uleiul, zaharul, sarea, zaharul vanilat.
Se pune peste drojdie o ceasca de faina si oul batut si se amesteca, apoi jumate din unt, o ceasca de faina , iar unt, iar faina .Se amesteca bine dupa fiecare.
Se framanta bine un aluat pe masa infainata. Se lasa la crescut acoperit cu un prosop timp de o ora si jumatate.
Noua ne plac mai micute, sa nu aiba mult aluat asa ca impartit aluatul in doua si intins din fiecare cate o foaia mai subtire. Daca va plac mai inalte si mai groase se poate face o singura tava intinzand bineinteles aluatul mai gros.
Se imparte aluatul in doua, se intinde aluatul se imparte in patratele pe care se pune cate o lingura de umplutura, se aduna capetele si se pun tava. Facut doua modele unul tip plic si unul tip boccelute, lipit capetele si pus cu fata in jos.
Se lasa la crescut 20 minute, se ung cu galbenus, se presara zahar si se dau la cuptor.
Este o rețetă ok.,împotriva răutăcioșilor,totul trebuie trecut prin filtru minții și apoi elaborat,cine nu procedează astfel ”plânge ca fata mare la muls ”!
1,5 kg de ingrediente, incluzand zahar si faina enorm, pt 2 portii? absolut aiure! Poza este o facatura! Din pacate, nu este prima oara cand pe acest site, totusi minunat, apar aiureli! ideea de doua foi, una la baza si una sus, pare ff ok!
Doar doua portii?.....ce scrieti voi acolo? Precis , iar e scrisa reteta de cine n-are habar de bucatarie, Cum sa scrii DOUA PORTII? ,,,si nu e prima data cand dati aiureli.
Comentarii:
Super!!!
Este o rețetă ok.,împotriva răutăcioșilor,totul trebuie trecut prin filtru minții și apoi elaborat,cine nu procedează astfel ”plânge ca fata mare la muls ”!
1,5 kg de ingrediente, incluzand zahar si faina enorm, pt 2 portii? absolut aiure! Poza este o facatura! Din pacate, nu este prima oara cand pe acest site, totusi minunat, apar aiureli! ideea de doua foi, una la baza si una sus, pare ff ok!
2 foi care se intind le tai patrate sifaci mai multe placintele.
Doar doua portii?.....ce scrieti voi acolo? Precis , iar e scrisa reteta de cine n-are habar de bucatarie, Cum sa scrii DOUA PORTII? ,,,si nu e prima data cand dati aiureli.