Incingeti cuptorul la 180 de grade. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava de tort cu diametrul de 24 cm. Intr-un bol se amesteca untul topit in prealabil cu biscutii faramitati, puneti amestecul pe fundul tavii si coaceti timp de 10 min. Apoi scoateti blatul din cuptor si lasati-l la racit. Mariti temperatura la cuptor la 200 de grade. Amestecati zaharul cu amidonul intr-un bol. Adaugati branza de vaci si bateti totul cu mixerul pana obtineti un amestec cremos. Adaugati ouale si amestecati bine. Adaugati treptat frisca si amestecati pana la omogenizare, apoi incorporati coaja de lamaie si semintele din batonul de vanilie. Repartizati crema peste blatul de biscuiti si scuturati-o usor ca sa nivelati suprafata. Puneti prajitura in mijlocul cuptorului si coaceti-o timp de 40-45 de min, pana se rumeneste frumos deasupra si umplutura se intareste. Lasati-o sa se raceasca la temperatura camerei si serviti-o dupa 2-3 ore sau, pentru a avea o consistenta mai ferma, tineti-o la frigider pana cand se raceste complet. Inainte de servire preparati un toping de cirese astfel: ciresele amestecate cu zahatul se pun la foc mediu si se fierb circa 10 min, se adauga cateva picaturi de whisky. Luati compotul de pe foc si lasati-l sa se raceasca putin, apoi dispuneti ciresele peste felia de prajitura si presarati cu zahar pudra.
Este buna,nimic de zis dar nu merita ca preparat titlul de PASCA;PASCA ESTE PASCA SI ESTE BINE O O PREGATIM ASA CUM CERE TRADITIA DIN FIECARE ZONA A TARII
Comentarii:
Este buna,nimic de zis dar nu merita ca preparat titlul de PASCA;PASCA ESTE PASCA SI ESTE BINE O O PREGATIM ASA CUM CERE TRADITIA DIN FIECARE ZONA A TARII
Pare super!!!
SPER SA FIE SUPER
Un desert bun si pentru pretentiosi si fin si merge si de zt de zi .mie imi place oricind.
E buna buna de tot