Petitchef

Pasca altfel (idee de la Jamie Oliver)

Desert
8 porții
1 oră
50 min
Ușor

Ingrediente

8

Pentru decor:

Preparare

  • Incingeti cuptorul la 180 de grade. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava de tort cu diametrul de 24 cm. Intr-un bol se amesteca untul topit in prealabil cu biscutii faramitati, puneti amestecul pe fundul tavii si coaceti timp de 10 min. Apoi scoateti blatul din cuptor si lasati-l la racit.
    Mariti temperatura la cuptor la 200 de grade. Amestecati zaharul cu amidonul intr-un bol. Adaugati branza de vaci si bateti totul cu mixerul pana obtineti un amestec cremos. Adaugati ouale si amestecati bine. Adaugati treptat frisca si amestecati pana la omogenizare, apoi incorporati coaja de lamaie si semintele din batonul de vanilie. Repartizati crema peste blatul de biscuiti si scuturati-o usor ca sa nivelati suprafata. Puneti prajitura in mijlocul cuptorului si coaceti-o timp de 40-45 de min, pana se rumeneste frumos deasupra si umplutura se intareste.
    Lasati-o sa se raceasca la temperatura camerei si serviti-o dupa 2-3 ore sau, pentru a avea o consistenta mai ferma, tineti-o la frigider pana cand se raceste complet. Inainte de servire preparati un toping de cirese astfel: ciresele amestecate cu zahatul se pun la foc mediu si se fierb circa 10 min, se adauga cateva picaturi de whisky. Luati compotul de pe foc si lasati-l sa se raceasca putin, apoi dispuneti ciresele peste felia de prajitura si presarati cu zahar pudra.


Poze

Pasca altfel (idee de la Jamie Oliver)
Pasca altfel (idee de la Jamie Oliver) - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

06/02/2015

Este buna,nimic de zis dar nu merita ca preparat titlul de PASCA;PASCA ESTE PASCA SI ESTE BINE O O PREGATIM ASA CUM CERE TRADITIA DIN FIECARE ZONA A TARII

(0) (0) Abuz
28/10/2013

Pare super!!!

(0) (0) Abuz
27/06/2013

SPER SA FIE SUPER

(0) (0) Abuz
19/05/2013

Un desert bun si pentru pretentiosi si fin si merge si de zt de zi .mie imi place oricind.

(0) (0) Abuz
15/03/2013

E buna buna de tot

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
12 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tarta cu foietaj si cirese
Tarta cu foietaj si cirese
8 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Cheesecake cu briosa
Cheesecake cu briosa
8 porții
9 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Chec cu lămâie expres într-un blender!
Chec cu lămâie expres într-un blender!
6 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Pasca franta si vinul turnat - sacrificiul christic Pasca franta si vinul turnat - sacrificiul christic Retete de pasca Retete de pasca

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează