Puneti sofranul la inmuiat intr-o lingura de lapte rece. Trebuie sa stea macar 10 minute.
Spalati orezul in cateva ape. Scurgeti bine. Incalziti apa intr-o oala de 2 litri si cand e fierbinte puneti orezul. Amestecati de cateva ori ca sa va asigurati ca boabele nu sunt lipite de fundul oalei. Lasati sa absoarba toata apa, pe foc mic, cu capac.
Dupa ce toata apa a fost absorbita (cam 3 minute), turnati laptele (care trebuie sa fie fierbinte) si sofranul. Mariti focul ca sa inceapa sa fiarba, apoi dati iarasi focul la minim. Nu mai acoperiti cu capac intrucat va trebui sa amestecati frecvent.
Dupa 10 minute adaugati stafidele si zaharul.
Incalziti ghee pe foc mic si cand e cald puneti caju-ul crud. Amestecati mereu intrucat caju se arde foarte usor. Lasati pe foc cam 1 minut, pana ce caju devine auriu. Turnati ghee cu caju peste orez. Adaugati si cardamonul. Amestecati bine si frecvent. Ghee se va absorbi complet.
In total, orezul trebuie sa fiarba cam 15 minute dupa ce i-ati pus laptele. Stingeti focul, acoperiti si lasati sa stea 10 minute.
Turnati in boluri. Serviti cald. Este foarte sanatos si hranitor pentru copii.
Comentarii:
Ghee in orez cu lapte?
De unde condimentele acestea mai speciale? Eu ,la mine in oras nu gasesc.
Super
Un deliciu! dar ce e ala "ghee"?!