Este o reteta foarte usoara si pe care atat copii cat si adultii o vor adora.
In Belgia se gaseste peste tot daca vrei sa o cumperi direct facuta insa, nu se poate compara o prajitura cumparata cu una facuta in casa nu ? Asadar, daca nu ati gustat-o pana acum va invit sa o incercati si sa imi spuneti daca va place.
Eu am folosit foarte putina budinca si din cauza aceasta tarta este foarte joasa dar daca respectati cantitatile scrise mai jos va iesi suficient de inalta; nu am taiat nici marginile foietaju
Faceti orez cu lapte. Puneti laptele la fiert impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si orezul. Lasati sa fiarba jumatate de ora la foc mic.
Budinca Puneti laptele la fiert. Bateti galbenusurile de ou cu zaharul pana acestea se albesc.
Adaugati amidonul si mixati pana se incorporeaza si acesta. Adaugati treptat laptele fiert si continuati sa mixati pana la omogenizare.
Puneti compozitia inapoi in oala in care ati fiert laptele, adaugati esenta de vanilie si lasati cateva minute la foc mic sa se ingroase amestecand aproape tot timpul.
Incalziti cuptorul la 200°C. Cand este gata, turnati budinca peste orezul cu lapte, adaugati oul si amestecati cu un tel pana s-au incorporat.
Puneti aluatul foietaj in forma, taiati-i marginile daca doriti si turnati compozitia.
Dati la cuptor timp de 25-30 de minute (pana cand devine aurie).