Preparare: intr-un castronel cu apa, punem gelatina foi la inmuiat (aprox. 10 minute).
Intr-o craticioara turnam laptele si frisca lichida. Cand s-au incalzit adaugam zaharul si amestecam pana se dizolva. Turnam si extractul de vanilie.
Stoarcem gelatina de apa si o adaugam in amestecul de lapte. Amestecam pana se dizolva si luam de pe foc.
Pregatim formele in care vrem sa turnam panna cotta, le stropim putina cu apa si cu ajutorul unui polonic turnam amestecul in forme. Le dam la rece pentru cel putin 5 ore. Dar mai bine pregatiti de seara panna cotta, sa aiba suficient timp sa se inchege.
Sosul de zmeura: amestecati la robot zmeura cu zaharul pudra. folosit sos gata cumparat.Sa aveti mare pofta si sa mai revin si cu alte retete de panna cotta.Si daca tot vorbit de vara, scos o pungulita de cireste de la congelator, au fost foarte bune.