Se incalzeste cuptorul la 200ᵒC. Se bate untul cu zaharul.Intr-un alt vas, se amesteca faina cu praful de copt, sarea si ghimbirul.Se adauga amestecul cu faina si zerul in amestecul cu unt si se mixeaza.Se inglobeaza merele taiate cubulete, apoi se imparte compozitia obtinuta intr-o tava de briose tapetata cu foi de copt. Se dau briosele la copt 25 minute, pana cand s-au rumenit si au crescut, apoi se servesc.
Pentru ca praful de copt sa nu afecteze gustul aluatului, se poate "stinge" cu cateva picaturi de lamaie si lasat sa fermeteze pana cand se dizolva!Ce rol are ghimbirul?Fara nu se poate?
Comentarii (15):
Am revenit prin a mentiona ca 1 lingurita rasa de praf de copt e arhisuficienta!Si bineinteles stinsa cu lamaie.
Pentru ca praful de copt sa nu afecteze gustul aluatului, se poate "stinge" cu cateva picaturi de lamaie si lasat sa fermeteze pana cand se dizolva!Ce rol are ghimbirul?Fara nu se poate?
Arata super,dar mult praf de copt
Groaznic... prea mult praf de copt pt. o cana de faina...
Super !
Prea mult praf de copt
Prea mult praf de copt ! o lingurita ajunge ! zerul poate fi inlocuit cu lapte degresat .
Prea mult praf de copt pt 225gr de faina, iar zerul p. fi inlocuit cu lapte sau zeama de portocala sau chiar apa
O reteta sanatoasa.
Cu ce pot inlocui zerul? Nu prea dispun de asa ceva :(