Muffins cu praz

Aperitiv
Foarte ușor
55 min

Am ascuns prazul in briose sarate! O reteta perfecta pentru aperitiv, starter sau pentru o cina usoara daca optati sa alaturati si o salata mixta.

Ingrediente

4

Materiale

  • forme de muffins

Preparare

Preparare15 min
Gătire40 min
  • Muffins cu praz - Preparare etapa 1Caliti prazul: curatati si taiati prazul in rondele fine. Topiti untul si calitisalota taiata fin.
  • Muffins cu praz - Preparare etapa 2Se adauga prazul si se caleste la mediu. Gatiti timp de 20 de minute, amestecand ocazional.
  • Muffins cu praz - Preparare etapa 3Adaugati vinul alb si gatiti timp de 2-3 minute. Adaugati smantana, sarea, piperul si nucsoara. Amestecati bine gatiti timp de 5 minute.
  • Muffins cu praz - Preparare etapa 4Preincalziti cuptorul la 180°. Amestecati ouale cu 2 linguri de lapte, apoi adaugati faina si praful de cop. Apoi adaugați prazul calit si emmentalul ras. Amestecati bine.
  • Muffins cu praz - Preparare etapa 5Se toarna amestecul in forme de briose si se pun in taca speciala. Se pun in cpuptor si se coac timp de 15 minute la 180° C.
  • Muffins cu praz - Preparare etapa 6Gata!
    Puteți face un sos de iaurt pentru a le insoti.

Punctează această reţetă

Observații

Aceasta reteta va permite sa realizati 11 muffins cu praz.

PPetitchef_ro

Întrebări

Ce este SALOTA și EMMENTAL?Peste 60 de ani gătesc dar așa denumiri !!!!Spuneți Ceapă Salota n-am văzut în viața mea Iar brânze sunt cu grămada ce fel de brânză noi bătrânii luăm dela piață și alșa ceva n-am auzit de 60 de ani !Poate ești tânără fata mea!

Salota (numita si esalot, hasma sau ceapa mica) este o planta cu frunze cilindrice, cavitare, care formeaza o tufa cu inaltimea de 20-30 cm. Semintele sunt mici si negre. Bulbii de sub pamant cuprind catei asemanatori cu usturoiul. Gustul iute este asemanator cu al cepei, dar aduce si cu usturoiul. Este specifica bucatariei franceze (echallote).
Emmentaler sau Emmenthal este un tip de branza originar din Elvetia.
Este obtinuta din lapte de vaca printr-un procedeu de presare la cald si afanare timp de minim 7 saptamani. Vacile de la care se obtine laptele sunt hranite cu iarba si fan, nu si cu siloz.
Branza este de culoare galbena, semi-tare, are un gust usor picant, textura cremoasa si este invelita intr-o coaja tare. Gaurile pe care le are sunt create in procesul de productie. Grosimea branzei trebuie sa se situeze intre 16 si 25 cm.
Se poate consuma ca aperitiv sau in diferite preparate precum sandwish-uri, croque-monsieur, omlete, tarte aperitiv, preparate gratinate si multe altele.

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Doina5P

Buna pasionatilor de gatit, aceasta reteta se poate face foarte bine , chiar arata mai frumos, in vase Ramekin si tot la cuptor. Oricum o faci este foarte buna si poti sa pui si alte ingrediente in compozitie.

am gătit această rețetă
abuz

Mirela

O reteta excelenta! Iar vremurile aduc schimbari, inclusiv in retele noastre. Sigur putem inlocul un ingredient sau altul, dupa cum credem. Dar sa nu vrei sa cunosti un elemnt nou (salota, brinza EMMENTAL) , inclusiv sa intelegi ca EMMENTAL nu e o injuratira....

am gătit această rețetă
abuz

Vio

Salota e ceapa si Emmental e cascaval!!! HA-HA-HA
daca tot intrati pe internet atunci cautati pe Google si nu mai puneti intrebari de gradinita!

am gătit această rețetă
abuz

Ela

Salota este un soi de ceapa mai lunguiața și mai dulce decât ceapa galbena binecunoscuta, iar emmental este un tip de cașcaval. Cine pune astfel de întrebări înseamnă că nu face diferența între mărar și pătrunjel și prin urmare i-ar sta mai bine la strung decât în bucătărie.

am gătit această rețetă
abuz
constanta_s2014

constanta_s2014

Doamne fereste! Chiar atat de ingramadite sunt femeile astea care intreaba ce este chalota si ementhalul? Unde naibii traiesc, in padure? Ele n-or fi intrat niciodata intr-un supermarket, intr-un magazin alimentar? Si, sa zicem ca n-au intrat intr-un supermarket, dar exista google pentru orice informatie, ca vad ca stiu sa intre pe internet. Ce ma enerveaza cel mai tare nu este ca habar nu au, ci ca reproseaza autoarei retetei ca foloseste aceste denumiri, ca si cand ea ar fi de vina ca ele sunt pe alta lume! Pffffuuuiii, ce m-au enervat! Reteta foarte buna, dar le-as zice, mai bine, briose in loc de muffins. Suna mai asa,ca pentru noi!

abuz

Luc1a

Gătesc adesea acest amestec. Cu el pregătesc Tarta de praz. Doar ca nu pun făina si nici praf de copt. Pun smântâna de gătit si 1-2 oua in plus. Ceea ce ii da un gust deosebit este Nucșoara si chimenul .

abuz

dana

Muffins iar nu au existat pe vremuri Le chemau briose

abuz

Rodica Rosenthal

Ce este emmental?

abuz

anonymous

Salota si emmental ce este? RUSINE!!!!!

abuz