Am ascuns prazul in briose sarate! O reteta perfecta pentru aperitiv, starter sau pentru o cina usoara daca optati sa alaturati si o salata mixta.
Ce este SALOTA și EMMENTAL?Peste 60 de ani gătesc dar așa denumiri !!!!Spuneți Ceapă Salota n-am văzut în viața mea Iar brânze sunt cu grămada ce fel de brânză noi bătrânii luăm dela piață și alșa ceva n-am auzit de 60 de ani !Poate ești tânără fata mea!
Răspuns:Salota (numita si esalot, hasma sau ceapa mica) este o planta cu frunze cilindrice, cavitare, care formeaza o tufa cu inaltimea de 20-30 cm. Semintele sunt mici si negre. Bulbii de sub pamant cuprind catei asemanatori cu usturoiul. Gustul iute este asemanator cu al cepei, dar aduce si cu usturoiul. Este specifica bucatariei franceze (echallote). Emmentaler sau Emmenthal este un tip de branza originar din Elvetia. Este obtinuta din lapte de vaca printr-un procedeu de presare la cald si afanare timp de minim 7 saptamani. Vacile de la care se obtine laptele sunt hranite cu iarba si fan, nu si cu siloz. Branza este de culoare galbena, semi-tare, are un gust usor picant, textura cremoasa si este invelita intr-o coaja tare. Gaurile pe care le are sunt create in procesul de productie. Grosimea branzei trebuie sa se situeze intre 16 si 25 cm. Se poate consuma ca aperitiv sau in diferite preparate precum sandwish-uri, croque-monsieur, omlete, tarte aperitiv, preparate gratinate si multe altele.
Comentarii:
Buna pasionatilor de gatit, aceasta reteta se poate face foarte bine , chiar arata mai frumos, in vase Ramekin si tot la cuptor. Oricum o faci este foarte buna si poti sa pui si alte ingrediente in compozitie.
O reteta excelenta! Iar vremurile aduc schimbari, inclusiv in retele noastre. Sigur putem inlocul un ingredient sau altul, dupa cum credem. Dar sa nu vrei sa cunosti un elemnt nou (salota, brinza EMMENTAL) , inclusiv sa intelegi ca EMMENTAL nu e o injuratira....
Salota e ceapa si Emmental e cascaval!!! HA-HA-HA
daca tot intrati pe internet atunci cautati pe Google si nu mai puneti intrebari de gradinita!
Salota este un soi de ceapa mai lunguiața și mai dulce decât ceapa galbena binecunoscuta, iar emmental este un tip de cașcaval. Cine pune astfel de întrebări înseamnă că nu face diferența între mărar și pătrunjel și prin urmare i-ar sta mai bine la strung decât în bucătărie.
Doamne fereste! Chiar atat de ingramadite sunt femeile astea care intreaba ce este chalota si ementhalul? Unde naibii traiesc, in padure? Ele n-or fi intrat niciodata intr-un supermarket, intr-un magazin alimentar? Si, sa zicem ca n-au intrat intr-un supermarket, dar exista google pentru orice informatie, ca vad ca stiu sa intre pe internet. Ce ma enerveaza cel mai tare nu este ca habar nu au, ci ca reproseaza autoarei retetei ca foloseste aceste denumiri, ca si cand ea ar fi de vina ca ele sunt pe alta lume! Pffffuuuiii, ce m-au enervat! Reteta foarte buna, dar le-as zice, mai bine, briose in loc de muffins. Suna mai asa,ca pentru noi!
Gătesc adesea acest amestec. Cu el pregătesc Tarta de praz. Doar ca nu pun făina si nici praf de copt. Pun smântâna de gătit si 1-2 oua in plus. Ceea ce ii da un gust deosebit este Nucșoara si chimenul .
Muffins iar nu au existat pe vremuri Le chemau briose
Ce este emmental?
Salota si emmental ce este? RUSINE!!!!!