Petitchef

LA MULTI ANI SOTUL MEU IUBIT!

Desert
6 porții
40 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Foile de cremes le gasesc aici congelate, iar eu le coc acasa.
    gelatina se pune la umflat in 50 ml de apa. Se separa galbenusurile de albusuri, albusurile se bat spuma si se dau deoparte.din litrul de lapte tinem o canita iar restul il punem la foc moale sa fiarba. din zahar tinem 6 linguri , iar restul il punem in lapte sa se topeasca.
  • Galbenusurile se bat spuma cu cele 6 linguri de zahar,vanilia, se adauga 4 linguri de faina si se mixeaza bine, dupa care se adauga incet canita de lapte.
    Cand laptele incepe sa fiarba se adauga compozitia de galbenusuri, incet, cate putin si se lasa sa fiarba pana devine groasa ca o smantana, sau budinca.atentie, amestecati mereu sa nu se prinda compozitia de fundul oalei.
  • Se trage crema de pe foc,iar intre timp topim gelatina pe foc, fara sa fiarba. o adaugam la crema amestecam bine, iar la sfarsit se pun si albusurile spuma, se amesteca foarte bine si se pune peste foaia de cremes.Pentru tortul de azi am folosit un pic mai putin lapte, 750ml, tava fiind mai mica.
  • Decupat din foaia dreptungiulata , un cerc de marimea tavii.Tava tapetat-o cu folie transparenta, pus foaia, si presat-o , deoarece s-a umflat neuniform in timpul coacerii de fiecare data cand fac cremes, foaia din tava o presez cu mana sa fie plata, iar cea care o pun deasupra o sfaram, asa era si la cofe acasa, este mai usor la taiat.
  • Se pudreaza cu zahar pudra.va zic sa incercati sa faceti asa cremesul este exact ca la cofetarie. secretul este sa puneti gelatina suficienta sa-l faca tare, si vanilie sa se simta aroma.


Poze

LA MULTI ANI SOTUL MEU IUBIT!
LA MULTI ANI SOTUL MEU IUBIT! - poza 2
LA MULTI ANI SOTUL MEU IUBIT! - poza 3
LA MULTI ANI SOTUL MEU IUBIT! - poza 4
LA MULTI ANI SOTUL MEU IUBIT! - poza 5
LA MULTI ANI SOTUL MEU IUBIT! - poza 6
LA MULTI ANI SOTUL MEU IUBIT! - poza 7

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Desertul care ne incalzeste sufletul de mii de ani - inghetata! Desertul care ne incalzeste sufletul de mii de ani - inghetata!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează