Dam nuca 10 minute la cuptor.Cand se raceste macinam 100g,iar cele 300g le taiem in bucati mici.Intr-un vas amestecam toate ingredientele pt umplutura,in afara de unt.Adaugam o lingura de apa sau apa de trandafiri pt a putea lucra umplutura.Topim untul.Luam tufe de kataif,le pieptenam usor cu degetele incat sa avem cat mai aliniate firele de kataif.Cu o pensula ungem cu unt kataiful si incepand din margine punem o lingura de umplutura. Rulam un pic mai strans pana umplutura e capturata bine in foaia de kataif,obtinand un rulou cam de 10cm lungime.Il punem in tava unsa cu unt si procedam la fel cu celelalte. Cand umplem tava,ungem cu unt fiecare rulou,in parte,iar restul de unt il turnam pe deasupra sa intre peste tot.Coacem la 180C pt.30 minute avand tava acoperita cu o folie de aluminiu si inca 30 minute fara folia de aluminiu.Trebuie sa se rumeneasca frumos pe deasupra.Cand sunt gata scoatem tava din cuptor si pregatim siropul.Intr-o oala fierbem pt. 7 minute toate ingreddientele pt sirop impreuna.Kataiful trebuie sa fie inca cald.Luam cu o lingura sirop si insiropam fiecare prajitura pe rand cu 3-4 linguri de sirop.Restul de sirop il turnam tot pe deasupra si acoperim tava cu un prososp lasand sa transpire pt.jumatate de ora.Putem sa punem pe deasupra bucatele mici de fistic.
Comentarii:
La ce supermarket se gasesc aceste fire de kataif?
Excelent!