Ekmek kataifi

Altele
8 porții
Ușor
1 h 45 m

Ingrediente

8

Pt.sirop:


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Buturugă cu somon si fistic


Preparare

Preparare45 min
Gătire1 oră
  • Ungem bine o tava cu unt si intindem kataiful.Topim untul si il turnam peste kataif sa ajunga peste tot.Dam la cuptor la 180C pana se rumeneste un pic.
    Cand e gata pregatim siropul.Intr-o oala fierbem pt 10 minute ingredientele pt sirop si asa fierbinte punem peste kataiful copt.Lasam sa se raceasca si sa traga tot siropul.Intre timp facem crema de vanilie ca aici.Dupa ce a tras tot siropul punem crema de vanilie.Punem tava la frigider si batem frisca.Intindem frisca peste crema de vanilie si punem pe deasupra nuci sau fistic.
    Lasam la frigider pt 2-3 ore si e gata.
    Pt.un ekmek rapid putem folosi cremele praf din comert.Batem cu lapte in functie de instructiuni si avem crema de vanilie.Daca inlocuim laptele cu lapte de nuca de cocos si folosim frisca vegetala avem un superb desert de post.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

25/10/2016

AIUREA-N ȘALVARI !!! :))))))))))))))))

(0) (0) abuz
Lore34, 03/10/2011

Firele de cataif se gasesc in supermarketuri mari tipu Carefour la foile de placinta.In general sunt congelate.

(0) (0) abuz
31/07/2011

Dar fire de cataif unde mai gasim?
In rest,excelent !

(0) (0) abuz
30/07/2011

Cred ca este delicioasa!

(0) (0) abuz



+