Cu o zi inainte de a coace checul, se inmoaie in brandy stafidele si fructele confiate. Se acopera cu film alimentar si se lasa peste noapte. Se amesteca de 2-3 ori, ca fructele sa absoarba lichidul si sa se umfle.
Se greseaza si se captuseste cu 2 straturi de hartie pergament o forma de copt rotunda de 20 cm diametru, atat pe fund cat si pe pereti. Se incinge cuptorul la 160 °C.
Se amesteca intr-un castron mare, cu mixerul, untul, zaharul si cojile rase de portocala si lamaie. Cand amestecul este pufos se incorporeaza ouale, unul cate unul.
Se adauga migdalele tocate, migdalele pisate, fructele inmuiate si faina si se amesteca bine. Se rastoarna compozitia in forma pregatita. Se coace checul 30 de minute.
Se asaza cu grija migdalele intregi si jumatatile de miez de nuca, intr-un model, deasupra checului. Nu se preseaza, caci se vor scufunda in chec pe timpul coacerii. Se readuce checul in cuptor si se gateste inca 1 1/2 - 2 ore, pana ce centrul sau este ferm la atingere.
Se lasa sa se raceasca 30 de minute in forma, apoi se scoate si se lasa pe un grilaj metalic, sa se raceasca total. Se lasa cu hartie pe el, aceasta ajutand la pastrarea umiditatii texturii, tot timpul cat este pastrat.