Petitchef

Chec cu fructe confiate si migdale

Altele
10 porții
15 min
2 ore
Foarte ușor

Ingrediente

10

Preparare

  • Cu o zi inainte de a coace checul, se inmoaie in brandy stafidele si fructele confiate. Se acopera cu film alimentar si se lasa peste noapte. Se amesteca de 2-3 ori, ca fructele sa absoarba lichidul si sa se umfle.
  • Se greseaza si se captuseste cu 2 straturi de hartie pergament o forma de copt rotunda de 20 cm diametru, atat pe fund cat si pe pereti. Se incinge cuptorul la 160 °C.
  • Se amesteca intr-un castron mare, cu mixerul, untul, zaharul si cojile rase de portocala si lamaie. Cand amestecul este pufos se incorporeaza ouale, unul cate unul.
  • Se adauga migdalele tocate, migdalele pisate, fructele inmuiate si faina si se amesteca bine. Se rastoarna compozitia in forma pregatita. Se coace checul 30 de minute.
  • Se asaza cu grija migdalele intregi si jumatatile de miez de nuca, intr-un model, deasupra checului. Nu se preseaza, caci se vor scufunda in chec pe timpul coacerii. Se readuce checul in cuptor si se gateste inca 1 1/2 - 2 ore, pana ce centrul sau este ferm la atingere.
  • Se lasa sa se raceasca 30 de minute in forma, apoi se scoate si se lasa pe un grilaj metalic, sa se raceasca total. Se lasa cu hartie pe el, aceasta ajutand la pastrarea umiditatii texturii, tot timpul cat este pastrat.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chec cu smochine si migdale
Chec cu smochine si migdale
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu banane și ciocolată - super gurmand
Chec cu banane și ciocolată - super gurmand
8 porții
1 oră
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Chec cu nuca si ciocolata
Chec cu nuca si ciocolata
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec marmorat-crocant
Chec marmorat-crocant
8 porții
2 h 35 m
Ușor
4 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Laptele de migdale – miracolul vegetal Laptele de migdale – miracolul vegetal

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează