Chec cu miere si migdale crocante

Aperitiv
Foarte ușor
40 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare30 min
Gătire10 min
  • Incalzeste cuptorul la 180?C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de chec.Intr-un vas, bate untul cu 100 gr miere, zaharul vanilat, scortisoara macinata, coaja rasa si zeama de portocala.Intr-un alt vas, amesteca faina cu biacrbonatul, praful de copt si scortisoara.
  • Adauga aceasta compozitia in cea cu unt si amesteca.Adauga si laptele si amesteca bine.Separa 1 ou, iar intr-un vas bate cele 4 albusuri spuma tare.Adauga la compozitia cu unt oul intreg si galbensul apoi amesteca.Inglobeaza si albusurile batute spuma apoi toarna compozitia in tava pregatita.
  • Presara deasupra checului fulgii de migdale apoi da checul la copt 55 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Dupa ce s-a copt, scoate checul din cuptor, unge-l cu 2 linguri miere si presara-l cu un praf de sare apoi da-l la copt inca 5 minute.Dupa cele 5 minute, scoate checul din cuptor, stropeste-l cu 2 linguri miere ramasa si lasa-l sa se raceasca apoi serveste-l.

Punctează această reţetă

LLaylalala

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: