Kataifi rolls (rulada-cataif cu alune)

Desert
8 porții
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

8

Sirop:

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Aluatul se lasa la dezghetat asa arata "aluatul". Dupa ce s-a dezghetat, se intinde pe suprafata de lucru.
  • Se taie in dreptunghiuri de marime mijlocie.
  • Se macina alunele (nu foarte marunt) si se amesteca cu zaharul si scortisoara. Se bate albusul si se adauga compozitiei uscate.
  • Se pune o lingura de umplutura la capatul fiecarui dreptunghi si se ruleaza cu grija .
  • Micile rulade se aseaza intr-un vas incapator bine uns cu unt. Restul de unt se topeste; ruladele se stropesc cu unt topit. Se coc in cuptorul incins in prealabil timp de 35-40 de minute, la foc potrivit (180 grade C).
  • Intre timp se prepara siropul, astfel: zaharul , apa si zeama de lamaie se amesteca si se fierb pe foc mic timp de cca.15 minute. Se lasa apoi sa se raceasca.
  • Cand kataifi sint gata, se stropesc cu sirop si se lasa la rece minim 2, 3 ore, pentru ca siropul sa se absoarba bine. Se orneaza cu alune/migdale tocate...sau fistic.
  • A fost incredibil de bun, si acum nu ma pot gandi la altceva decat sa ajungem cat mai repede in Grecia ca sa imi fac, din nou, stocul .
Laura SavaLaura Sava

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Este foarte bun imi lipsesc prejiturile din grecia

abuz

anonymous

Pacat ca la noi nu se gaseste aluat de kataifi. Voi incerca cu taitei de casa facuti de mine. Bine ar fi daca as sti ce ingrediente contin cei din Grecia.

abuz

anonymous

Cel mai bun desert

abuz

anonymous

Delicios :)

abuz

anonymous

Am cumparat si eu kataifi din gr, proaspat, cred ca siropul joaca un rol foarte important .kataiful m-a iesit prea apos adica ca o coca, v,l,

abuz