Aluatul se lasa la dezghetat asa arata "aluatul". Dupa ce s-a dezghetat, se intinde pe suprafata de lucru.
Se taie in dreptunghiuri de marime mijlocie.
Se macina alunele (nu foarte marunt) si se amesteca cu zaharul si scortisoara. Se bate albusul si se adauga compozitiei uscate.
Se pune o lingura de umplutura la capatul fiecarui dreptunghi si se ruleaza cu grija .
Micile rulade se aseaza intr-un vas incapator bine uns cu unt. Restul de unt se topeste; ruladele se stropesc cu unt topit. Se coc in cuptorul incins in prealabil timp de 35-40 de minute, la foc potrivit (180 grade C).
Intre timp se prepara siropul, astfel: zaharul , apa si zeama de lamaie se amesteca si se fierb pe foc mic timp de cca.15 minute. Se lasa apoi sa se raceasca.
Cand kataifi sint gata, se stropesc cu sirop si se lasa la rece minim 2, 3 ore, pentru ca siropul sa se absoarba bine. Se orneaza cu alune/migdale tocate...sau fistic.
A fost incredibil de bun, si acum nu ma pot gandi la altceva decat sa ajungem cat mai repede in Grecia ca sa imi fac, din nou, stocul .
Pacat ca la noi nu se gaseste aluat de kataifi. Voi incerca cu taitei de casa facuti de mine. Bine ar fi daca as sti ce ingrediente contin cei din Grecia.
Comentarii:
Este foarte bun imi lipsesc prejiturile din grecia
Pacat ca la noi nu se gaseste aluat de kataifi. Voi incerca cu taitei de casa facuti de mine. Bine ar fi daca as sti ce ingrediente contin cei din Grecia.
Cel mai bun desert
Delicios :)
Am cumparat si eu kataifi din gr, proaspat, cred ca siropul joaca un rol foarte important .kataiful m-a iesit prea apos adica ca o coca, v,l,