Se pune faina intr-un bol. Se face loc la mijloc, se pune uleiul, sarea si 200 ml de apa calda. Se amesteca intai cu lingura, iar cand incepe aluatul sa se prinda, se framanta cu mana. Se face un aluat potrivit, mai mult moale, adaugand cate putina apa calda daca mai trebuie. Dupa ce a fost bine framantat, se lasa 10 minute la un loc cald, acoperit cu un servet. Se intinde apoi o foaie cu sucitorul, se acopera cu un servet si se lasa sa stea un sfert de ora.
Zaharul se amesteca cu scortisoara, cacaoa si 2 linguri de ulei. Se presara peste aluatul uns cu ulei. Se ruleaza. Se unge o tava rotunda cu ulei, se asaza sulul in tava, invartindu-l in forma de melc. Se da la cuptor.
Se face un sirop, cu putin zahar pudra, zeama de lamaie si apa si cand placinta incepe sa se rumeneasca, se toarna deasupra o parte din sirop si se mai lasa la cuptor pana se patrunde bine aluatul si se rumeneste. Cand se scoate din cuptor se toarna deasupra restul de sirop.
Comentarii:
Foarte buna,dar pt diabetici nu prea
FFFF buna
Bunaaa
Este buna eu fac cu nuca asa ceva .ani din deva