Inghetata cremoasa de capsuni

Desert
Foarte ușor
20 min

Ingrediente

6

Preparare

  • Capsunile le spalati si le cantariti dupa ce le-ati rupt coditele. Le adaugati intr-un vas si turnati peste ele 50 g de zahar. Le dati la rece. Galbenusurile le frecati cu restul de zahar , adaugati zaharul si amidonul dizolvat in putina apa rece.
  • Turnati treptat laptele. Fierbeti crema la foc mic, nu prea mult sa nu faca cocoloase, cam cat se imbraca lingura in crema :P. Lasati sa se raceasca complet. Bateti frisca lichida spuma.
  • Capsunile intre timp si-au lasat si un sos, pasati-le cu blenderul. Cand crema de ou s-a racit o adaugam peste frisca si amesteca. Turnam si capsunile si vanilia. Omogenizam bine.
  • Daca o dati la congelator, turnati compozitia in caserole. Eu am turnat compozitia in galetusa masinii de inghetata si in 30 de minute, deoarece a fost multa compozitie, a fost gata.

Punctează această reţetă

IIsabela

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: