Iaurt vegan raw
Ingrediente
4
Cost estimat: 9.63Euros€ (2.41€/porție)
Preparare
Preparare20 min
Gătire10 min
- Mixati nucile cu apa intr-un blender puternic pana rezulta o compozitie cremoasa. Unele tipuri de nuci vor cere mai multa apa (300 ml), altele mai putina (280 ml).
- Strecurati aceasta crema printr-o panza curata/tifon. Asta e partea cea mai grea din reteta: va trebui sa presati foarte bine pentru a elimina tot laptele din pulpa.
- Laptele rezultat turnati-l intr-un borcan curat. Acoperiti gura borcanului cu o panza curata sau cu tifon.
- Lasati borcanul intr-un loc cald timp de 12 ore . Va sfatuiesc sa faceti asta seara, pentru ca dimineata sa aveti deja iaurtul.
- Dupa acest interval va trebui sa obtineti iaurtul. Dati borcanul la frigider pentru cateva ore pentru ca iaurtul sa se mai intareasca.
- Dupa acest timp, culegeti cu o lingura tot iaurtul din borcan si transferati-l in alt recipient curat si uscat. Pastrati la frigider.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 838Kcal
- Carbo: 13g
- Grăsimi: 76.6g
- Grăsimi sat.: 6.9g
- Proteine: 17.6g
- Fibre: 6.8g
- Zahăr: 3.6g
- ProPoints: 23
- SmartPoints: 26
Informații nutriționale pentru 1 porție (195g)
Lifestyle blog
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!