Important este ca pentru maia sa folosim iaurt si smantana preparate tot in casa. Iaurtul preparat in casa este mai curat,mai ieftin,iar placerea de a oferi celor dragi un produs sanatos este extraordinara.
Personal imi place sa pregatesc iaurtul din orice tip de lapte - de vaca,de oaie,de capra,de bivolita sau chiar din lapte vegetal in perioada postului.
Iaurtul de casa se poate obtine atat din laptele fiert cat si din lapte nefiert. De cand am avut ghinionul sa ma imbolnavesc,prepar iaurtul numai din lapte nefiert , neprocesat termic, astfel ramanand intacte vitaminele, calciul, potasiul, sodiul ,diureza va creste,astfel rinichii nostri vor fi mai sanatosi, iar digestia va fi mai rapida,ceea ce necesita un efort mai mic pentru stomac. Singurul inconvenient este ca nu poate fi pastrat mai mult de 2-3 zile.
Laptele se va incalzi cateva minute sau cateva secunde in functie de temperatura folosita si se va amesteca cu maiaua formata din iaurt si smantana,dupa care se va acoperi bine si se pastra la cald pana se coaguleaza (6-7 ore),iar prin amestecare trebuie sa aiba o consistenta densa,asemanatoare smantanii.
Comentarii:
Ceva sanatos si gustos
Ffffffffffffffffffffffffbun
C*est tres bien preparare,naturelment et bio
Super pt.sanatate