Laptele il fierbem la foc mic, dupa ce da in colocot , il lasam la fiert cel putin 10 minute. Laptele se lasa apoi s se rceasc pân la 45°C.
Intr-un borcan punem smantata sau iaurutl si turnam peste laptele cald. Punem capacul si lasam la cald.Eu acuma iarna il tin pe calorifer . Acesta fiind foarte cald iaurtul meu e gata in cateva ore (4-5 ore ).
Se vede cand e inchegat . Cu cat se lasa mai mult la cald cu atat va fi mai acru. Deci daca dorim un iaurt nu foarte acru il lasa putin, daca dorim un iaurt acru lasam mai mult timp la cald.
Daca dorim un iaurt cu fructe in iaurtul astfel obtinut, putem pune dulceata de fructe facut in casa , sau fructe in starea lor naturala. Amestecam si astfel obtinm un iaurt de fructe natural , fara zahar si aditivi chimici.
Iaurtul se poate pastra in frigider , timp de cateva zile , dar va garantez ca , la cat e de bun , va fi mancat imediat.