Iaurt de casa

Iaurt de casa
Altele
Foarte ușor
30 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare15 min
Gătire15 min
  • V-ati gandit vreodata ca se poate face iaurt in casa. Atat de simplu si atat de sanatos. Ca sa nu mai vorbim ca iese si cu mult mai ieftin.
  • Fierbem laptele de vaca pana ajunge la temperatura de 80 grade . Folosim lapte proaspat, nu pasteurizat sau UHT si cu cat mai multa grasime.
  • Lasam laptele sa se raceasa , dupa care il adaugam intr-un vas de preferinta de lut.
  • Adaugam iaurtul si amestecam, acoperim cu un capac, si punem vasul la caldura . De preferat de seara pana dimineata.
  • Daca doriti sa aveti un iaurt mai cremos adaugati si un borcanel cu smantana si bineinteles puteti reduce cantitatile la jumatate.
  • Dar eu avand copilas mititel care mananca foarte mult iaurt, am incercat direct cu 4 litri de lapte.

Punctează această reţetă

RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Asa este, prin pasteurizare se distrug ciupercile care incheaga laptele = munca si materie prima in zadar.

abuz

anonymous

Iaurtul din comert este pasteurizat si nu se preteaza la fabricarea in casa!

abuz