-
Home
-
Rețete
-
Altele
-
Retete cu iaurt
-
Iaurt de casa
Iaurt de casa
Preparare
-
V-ati gandit vreodata ca se poate face iaurt in casa. Atat de simplu si atat de sanatos. Ca sa nu mai vorbim ca iese si cu mult mai ieftin.
-
Fierbem laptele de vaca pana ajunge la temperatura de 80 grade . Folosim lapte proaspat, nu pasteurizat sau UHT si cu cat mai multa grasime.
-
Lasam laptele sa se raceasa , dupa care il adaugam intr-un vas de preferinta de lut.
-
Adaugam iaurtul si amestecam, acoperim cu un capac, si punem vasul la caldura . De preferat de seara pana dimineata.
-
Daca doriti sa aveti un iaurt mai cremos adaugati si un borcanel cu smantana si bineinteles puteti reduce cantitatile la jumatate.
-
Dar eu avand copilas mititel care mananca foarte mult iaurt, am incercat direct cu 4 litri de lapte.
Întrebări:
Rețete inrudite
Articole conexe
Ultimele articole
Rețete
Comentarii:
Asa este, prin pasteurizare se distrug ciupercile care incheaga laptele = munca si materie prima in zadar.
Iaurtul din comert este pasteurizat si nu se preteaza la fabricarea in casa!