Apple Halwa este un dulce neobisnuit pentru noi insa delicios si simplu de facut. Este un desert foarte sanatos, dietetic, usor, ideal pentru copii. Aceasta Halwa este facuta din mere, deosebita de halvaua cu care suntem noi obisnuiti, din seminte de floarea soarelui.
Curatati merele de coaja si taiati-le cubulete mici. Puneti o tigaie pe foc mediu si topiti in ea lingura de Ghee. Apoi puneti merele si amestecati frecvent in urmatoarele 10 minute pana ce merele incep sa se inmoaie si sa lase zeama.
Turnati apa si dati focul la mic pentru ca merele sa se fezandeze bine de tot. Nu uitati sa amestecati ocazional ca sa nu se arda. Nu acoperiti tigaia cu capac.
Dupa ce merele s-au inmuiat bine, puneti zaharul, stafidele si cateva migdale taiate bucatele. In timp ce amestecati cautati sa zdrobiti merele cu dosul lingurii cat de bine puteti.
Dupa aproximativ 5 minute puneti scortisoara si nucsoara. Amestecati tot mai bine intrucat amestecul devine din ce in ce mai gros si mai bine inchegat. Cautati sa zdrobiti cat mai bine merele in continuare si amestecati mereu pana ce merele devin semi-transparente si lucioase.
Luati de pe foc si turnati intr-o caserola/pe un platou cu marginile ridicate, uns in prealabil cu putin Ghee. Decorati cu cate o jumatate de migdala din loc in loc si dupa ce s-a racit bine taiati in forma dorita: dreptunghi, romb.
OBS: Ghee este unt clarificat. Aveti reteta pe Petit Chef sau pe blogul meu. Daca nu doriti sa faceti Ghee in casa, exista de cumparat la magazinele arabesti, sau online pe IndianFood.ro
Comentarii:
Foarte buna. Copiii imi cer sa le-o dau la pachetel la scoala...
Nice! interesanta si accesibila. ghee este unt clarificat, cum si zice in reteta.....
Ghee . . . nu cunosc.