Pentru blat: stafidele si 3 mere se maruntesc cu ajutorul robotului cu lama in forma de S, dupa care se adauga 8 linguri din pulpa de migdale, 1 lingura de scortisoara si se amesteca totul pana la omogenizarea compozitiei. Se aseaza intr-o forma pentru tort detasabila presandu-se foarte bine.
Se maruntesc si celelelate 3 mere, se adauga 1/2 lingura de scortisoara si daca merele sunt prea zemoase se adauga 2 linguri de pulpa din migdale. Se amesteca bine si se aplica peste blat in strat uniform presand fin cu ajutorul unei linguri.
In final se oreneaza dupa pofta si imaginatie, eu, in acest caz, am folosit zmeura deshidratata.
Mda! Nu mai putem face prajituri decat cu "pulpa" de migdale, cu "lapte" de migdale, ca mamele noastre numai cu din astea ne-au crescut! Unde mai pui si zmeura "deshidratata", ca aia proaspata nu-i buna, ne sta in gat!
Cred ca doamna care a postat in 06/04/2014 nu stie char despre ce este vorba. Cand se face laptele de migdale ramane pulberea de migdale pe fundul vasului. Acea pulbere se colecteaza dupa ce se scurge laptele de migdale.
Ei, bine, migdale crude se gasesc din belsug si nu sunt scumpe. Asa ca nu va lamentati degeaba.
Draga doina ai dat cu bota in balta cum se spune pe la noi aia i pulpa de migdale??se spune lapte mama date la o parte de aici ca sa scrie alti care au habar se vede ca tu nu ai de ce dracu le mai publici retetele
Din pacate noi in Romania abia ne permitem sa rontaim din cand in cand cateva migdale, de unde sa avem atata pulpa de migdale pentur o prajitura.M-ati intristat
Comentarii:
Mda! Nu mai putem face prajituri decat cu "pulpa" de migdale, cu "lapte" de migdale, ca mamele noastre numai cu din astea ne-au crescut! Unde mai pui si zmeura "deshidratata", ca aia proaspata nu-i buna, ne sta in gat!
Cred ca doamna care a postat in 06/04/2014 nu stie char despre ce este vorba. Cand se face laptele de migdale ramane pulberea de migdale pe fundul vasului. Acea pulbere se colecteaza dupa ce se scurge laptele de migdale.
Ei, bine, migdale crude se gasesc din belsug si nu sunt scumpe. Asa ca nu va lamentati degeaba.
Draga doina ai dat cu bota in balta cum se spune pe la noi aia i pulpa de migdale??se spune lapte mama date la o parte de aici ca sa scrie alti care au habar se vede ca tu nu ai de ce dracu le mai publici retetele
Buna
Foarte gustoasa!
Nu-mi place!
Din pacate noi in Romania abia ne permitem sa rontaim din cand in cand cateva migdale, de unde sa avem atata pulpa de migdale pentur o prajitura.M-ati intristat
La pamant
Yummy yammy yam yam ymmy 10*****************