Apa si zaharul le punem la fiert pana cand zaharul se topeste. Intre timp curatam merele de coaja si le taiem cuburi. Cand zaharul s-a topit adaugam merele taiate si le fierbem pana cand merele se inmoaie bine, fara sa inceapa sa se zdrobeasca.
Pana cand merele se fierb, intr-un bol punem esenta de rom impreuna cu stafidele pentru ca acestea sa se inmoaie. In alt bol dizolvam cele 4 plicuri de budinca in 200 ml apa. Cand sunt aproape gata merele adaugam budinca dizolvata in apa si le mai lasam sa fiarba impreuna cateva minute mestecand continuu. Dupa ce am terminat de fiert compozitia adaugam stafidele, putina sare, 1 lingura esenta de vanilie si scortisoara dupa gust, le amestecam pe toate si oprim focul.
Aranjam un strat de biscuiti uniform intr-o tava dreptunghiulara cu dimensiunile de 20/30, biscuiti se ung cu esenta de rom ramasa de la stafide , apoi adaugam un strat de crema, crema trebuie sa fie fierbinte. Continuam la fel cu inca 2 straturi de biscuiti si 2 de crema. Trebuie sa avem 3 straturi de biscuiti si 3 de crema.
Lasam prajitura afara pana cand se raceste crema, apoi o punem in frigider cel putin 3 ore pentru ca biscuitii sa se inmoaie si sa putem taia prajitura.