Prajitura cu morcovi si migdale

Desert
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

6

Preparare

Preparare15 min
Gătire35 min
  • Cu vreo jumatate de ora inainte de a incepe, scoateti untul din frigider.Maruntim morcovii folosind tocatorulsau ii dam pe razatoare.
  • Tocam si migdalele, pe care le-am lasat ceva mai mari, sa fie crocante in prajitura.Frecam bine untul cu zaharul, ca sa mearga mai usor, folositi un zahar fin.
  • Adaugam pe rand ouale, amestecand dupa fiecare, coaja de lamaie, iar la sfarsit punem iaurtul.Treptat punem faina, adaugam sare si praful de copt, amestecand pana obtinem un aluat omogen.
  • Incorporam si morcovii impreuna cu migdalele in aluat si turnam in tava.Dam la cuptor pentru 50 - 60 de minute, la foc mediu, cam 180 de grade, pana cand prajitura trece testul scobitorii.
  • Adica o scobitoare infipta in centrul prajiturii va iesi curata.Lasam prajitura sa se raceasca si pregatim glazura, amestecand mascarpone cu zaharul pudra, si zaharul vanilat.
  • Invelim prajitura rece in glazura si decoram cu morcov razuit pe razatoarea mica.
  • Calorii sunt destul de multe inca, vreo 330 la 100 de grame de prajitura, adica o felie are in jur de 300 de calorii.
  • Dar mai continuam experimentele pe reteta.

Punctează această reţetă

FFurnicuti

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Ce dimensiune are tava?

abuz

anonymous

O RETETA GROZAVA,AM SA O FAC SI EU.

abuz

anonymous

Excelenta

abuz