Prajitura cu morcovi si ghimbir
Ingrediente
6
Rețete inrudite
-
Prajitura bundt cu morcovi
-
Prajitura bounty-petitchef
-
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
-
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Preparare
Preparare15 min
Gătire30 min
- Amestecati faina, bicarbonatul, praful de copt, uleiul, zaharul si ouale. Apoi am adaugati mirodeniile, si la sfarsit - morcovii, ghimbirul si nucile.
Turnati compozitia in tava unsa cu unt, si bagati-o la cuptor, la 180 grade pentru 20 de minute - o sa stiti ca e gata facand testul cu scobitoarea (stiti - atunci cand bagi o scobitoare in prajitura si iese curata, inseamna ca e gata).
In timp ce prajitura se racea, i-am facut glazura - dintr-un pachet de crema de branza (nesarata!), 100g unt, 200g zahar pudra, 1 lingurita esenta de vanilie si 100g nuci tocate.
Apoi am intins glazura pe deasupra, si am bagat-o la frigider un pic (picul depinde de cat puteti sa va abtineti pana sa gustati o bucatica - in cazul nostru a fost un pic destul de mic :p)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
20/11/2015
Este buna!!! crema ii da toata savoarea...poate un pic prea mult ghimbir (ptr.gustul meu) merita incercata!
am gătit această rețetă
09/04/2017
Incercati ca in loc de ulei sa puneti unt topit,iar nucile sa le prajiti inainte
Dragos
12/05/2013
Prajitura asta va deveni prajitura casei !!!
Este excelenta si ca gust si este si ffffffff usor de facut !!!!