Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pudra si coaja de lamiie rasa pina cind acestea au devenit precum o spuma si s-au albit vizibil la culoare.In continuare se mixeaza uleiul treptat si alternativ cu laptele.Se adaoga esenta sau lichiorul de migdale si faina amestecata cu praful de copt.
Aluatul obtinut nu este foarte fluid, de aceea este bine sa se puna in tava captusita cu hirtie/folie de copt sau unsa si infainata cu faina/pesmet cu ajutorul unei linguri de supa.Lingura cu lingura, una linga alta pina cind suprafata tavii este acoperita in intregime cu aluat.
Marmelada/gemul se incalzesc putin, in acest fel se poate unge mai bine aluatul cu ea.Peste se presara fulgii de cocos si bucatile de rabarber.Totul se introduce in cuptor la 180°C ca 15 min.Intr-e timp se bat albusurile spuma cu o priza de sare si cind spuma nu mai curge se adaoga zaharul tos in ploaie.
Se mixeaza pina cind spuma, daca intoarcem recipoientul cu fundul in sus, aceasta nu curge.Cu ajutorul unei linguri se amesteca foarte usor, migdalele.Se amesteca doar atit cit acestea sa fie incorporate in spuma.
Se scoate tava din cuptor, se imparte spuma pe suprafata prajiturii si se introduce dinou inca ca 20-25 min.Pina cind spuma a prins deasupra usor culoare si blatul prajiturii s-a desprins de peretii tavii.
Voi incerca si aceasta reteta. Sa stiti ca se scrie - si se pronunta ! - RUBARBA. In engleza se scrie "rubarb" si se pronunta aproximativ la fel cum se scrie (contrar parerii unora, nici macar in pronuntie nu este "rabarber" (unde ati gasit cuvantul asta INEXISTENT) ?
Comentarii:
Voi incerca si aceasta reteta. Sa stiti ca se scrie - si se pronunta ! - RUBARBA. In engleza se scrie "rubarb" si se pronunta aproximativ la fel cum se scrie (contrar parerii unora, nici macar in pronuntie nu este "rabarber" (unde ati gasit cuvantul asta INEXISTENT) ?
Buna.