Petitchef

PRAJITURA " PACATUL DULCE" ( RETETA PRELUARE LAURA LAURENTIU)

Desert
10 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

pentru blat:

pentru crema de unt:

pentru jeleu:

pentru glazura:

pentru decor :

Preparare

  • Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam si zaharul si continuam mixarea pana se topeste zaharul si obtinem consistenta dorita de bezea tare.Ulterior acestui prim pas adaugam nuca macinata si amidonul, omogenizam bine compozitia si o punem la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  • Lasam foaia la cuptor, la foc mediu cca 40-50 min, cu usa cuptorului intredeschisa pana cand aceasta se usuca ,devine usor aramie ; cand e gata se va scoate la racit pe un gratar, iar abia cand e rece se va desprinde de pe foaie hartia de copt! In mod identic procedam si pentru cea de-a doua foaie de bezea.
  • Cat timp avem la copt blatul, vom putea face crema de unt, astfel: punem la foc mic 400 ml lapte si 10 linguri de zahar, iar separat amestecam 100 ml lapte cu 4 galbenusuri si 3 linguri de amidon! Cand laptele incepe sa fiarba , vom adauga si mixul de galbenus+lapte+ amidon si ametecam in continuare , cateva clocote- pana cand se va lega budinca obtinuta. Dupa ce dam de pe foc crema aceasta adaugam si aromele - vanilia , si vom lasa la racit totul .
  • Cand budinca este bine racita, vom adauga si untul taiat cubulete, omogenizandu-l pana cand obtinem o crema spumoasa - onctuoasa .
  • Pentru jeleu vom pune la fiert fructele congelate cu cca 150 ml apa si zahar , iar restul de apa se omogenizeaza cu amidonul; totodata lasam la hidratat si un plic de gelatina in 100 ml apa rece.
  • Cand amestecul de fructe si zahar incepe sa clocoteasca vom adauga si mixul de amidon, ca sa ni se lege crema, iar ulterior , cand amestecul acesta se mai raceste a, adaugam si gelatina direct si omogenizam bine de tot.
  • In momentul in care avem si ambele foi de bezea racite vom trece la asamblarea prajiturii; eu am folosit ca suport tot tava in care am facut foile , insa am intors-o cu fundu-n sus ( he he ) si am acoperit-o cu folie de aluminiu.
  • Cum asamblam : foaie + jumatate crema untoasa+jeleu fructe+ cealalta jumatate de crema + foaie. Asta e tot.
  • Pentru finisare vom pregati insa si o glazura de ciocolata , astfel : topim in cuptorul cu microunde ciocolata rupta bucatele cu frisca lichida si apoi omogenizam bine de tot! Cu acest amestec acoperim prajitura! La final, decoram dupa plac si lasam prajitura intr-un loc racoros, pana a doua zi.


Poze

PRAJITURA PACATUL DULCE ( RETETA PRELUARE LAURA LAURENTIU)
PRAJITURA PACATUL DULCE ( RETETA PRELUARE LAURA LAURENTIU) - poza 2
PRAJITURA PACATUL DULCE ( RETETA PRELUARE LAURA LAURENTIU) - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

06/10/2013

Comentariul tău:suuuper

(0) (0) Abuz
22/08/2013

Super

(0) (0) Abuz
16/05/2013

Arata bine trebuie sa incerc.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Turta dulce, prajitura Craciunului! Turta dulce, prajitura Craciunului!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează