Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam si zaharul si continuam mixarea pana se topeste zaharul si obtinem consistenta dorita de bezea tare.Ulterior acestui prim pas adaugam nuca macinata si amidonul, omogenizam bine compozitia si o punem la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Lasam foaia la cuptor, la foc mediu cca 40-50 min, cu usa cuptorului intredeschisa pana cand aceasta se usuca ,devine usor aramie ; cand e gata se va scoate la racit pe un gratar, iar abia cand e rece se va desprinde de pe foaie hartia de copt! In mod identic procedam si pentru cea de-a doua foaie de bezea.
Cat timp avem la copt blatul, vom putea face crema de unt, astfel: punem la foc mic 400 ml lapte si 10 linguri de zahar, iar separat amestecam 100 ml lapte cu 4 galbenusuri si 3 linguri de amidon! Cand laptele incepe sa fiarba , vom adauga si mixul de galbenus+lapte+ amidon si ametecam in continuare , cateva clocote- pana cand se va lega budinca obtinuta. Dupa ce dam de pe foc crema aceasta adaugam si aromele - vanilia , si vom lasa la racit totul .
Cand budinca este bine racita, vom adauga si untul taiat cubulete, omogenizandu-l pana cand obtinem o crema spumoasa - onctuoasa .
Pentru jeleu vom pune la fiert fructele congelate cu cca 150 ml apa si zahar , iar restul de apa se omogenizeaza cu amidonul; totodata lasam la hidratat si un plic de gelatina in 100 ml apa rece.
Cand amestecul de fructe si zahar incepe sa clocoteasca vom adauga si mixul de amidon, ca sa ni se lege crema, iar ulterior , cand amestecul acesta se mai raceste a, adaugam si gelatina direct si omogenizam bine de tot.
In momentul in care avem si ambele foi de bezea racite vom trece la asamblarea prajiturii; eu am folosit ca suport tot tava in care am facut foile , insa am intors-o cu fundu-n sus ( he he ) si am acoperit-o cu folie de aluminiu.
Cum asamblam : foaie + jumatate crema untoasa+jeleu fructe+ cealalta jumatate de crema + foaie. Asta e tot.
Pentru finisare vom pregati insa si o glazura de ciocolata , astfel : topim in cuptorul cu microunde ciocolata rupta bucatele cu frisca lichida si apoi omogenizam bine de tot! Cu acest amestec acoperim prajitura! La final, decoram dupa plac si lasam prajitura intr-un loc racoros, pana a doua zi.
Comentarii:
Comentariul tău:suuuper
Super
Arata bine trebuie sa incerc.