Gutui coapte cu sirop de vin roșu

Ador gutuile. Mai ales coapte. Un desert cu putine calorii si foarte gustos.
Ingrediente
4
Rețete inrudite
-
Spaghetti alla fuoco di bacco: paste cu vin roșu
-
Mancarica de gutui
-
Compot de gutui
-
Carpaccio de pepene roșu: aperitivul răcoritor de vară
Preparare
Preparare10 min
Gătire50 min
- - Gutuile se spală bine, se taie în sferturi sau pe jumătăți, în funcție de preferințe și se îndepărtează semințele;
- Pregătiți o tavă pentru cuptor, puneți gutuile și adăugați peste fructe, uniform: 3 linguri de zahăr, untul, scorțișoara măcinată, mierea;
- În tavă adăugați apa, lângă gutui;
- Dați la cuptor timp de aprox. 50 de minute, iar din când în când stropiți gutuile cu siropul din tavă;
Sirop de vin roșu
- Puneți vinul pe foc mediu și adăugați 3 linguri de zahăr și un baton de scorțișoară;
- După ce fierbe, micșorați flacăra și lăsați să se reducă la foc mic, până ajunge la consistența de sirop, și anume, când luați pe lingură, să lase urme și să nu curgă picături;
- Când gutuile sunt gata, se servesc cu siropul de vin, merg foarte bine împreună.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!