Cozonac rosenkranz
Ingrediente
6
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Mai intai de toate ,caramelizam cele 10-12 linguri de zahar intr-o cratita ,apoi tapetam fundul si peretii cu acest caramel.Faina ceruta o punem intr-un vas,adaugam ouale,esentele,aromele.
- Separat drojdia o dizolvam in laptele caldut+ cele 3 linguri de zahar,dupa care, o adaugam la faina si framantam in jur de 10-15 minute.
- Intindem aluatul . Untul il frecam cu cele 6 linguri de zahar si scortisoara si il intindem uniform pe suprafata aluatului.
- Daca folositi nuca, frecati untul cu zahar, il intindeti iar deasupra presarati nuca macinata.
- Rulati aluatul apoi il taiati bucati,pe care le puneti in cratita caramelizata si le lasati sa dospeasca 1-2 ore.
- Dupa ce aluatul a dospit ,il introducem in cuptorul preincalzit, la 180 de grade ,pentru aproximativ 30-40 de minute.
- Imediat ce scoatem cozonacul din cuptor il rasturnam pe un platou.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
As face reteta asta in fiecare zi...hm--hm--hm
anonymous
Neaparat am s-o incerc si eu...trebuie sa fie super!
Punctează această reţetă