Petitchef

COZONAC ROSENKRANZ

Desert
6 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Mai intai de toate ,caramelizam cele 10-12 linguri de zahar intr-o cratita ,apoi tapetam fundul si peretii cu acest caramel.Faina ceruta o punem intr-un vas,adaugam ouale,esentele,aromele.
  • Separat drojdia o dizolvam in laptele caldut+ cele 3 linguri de zahar,dupa care, o adaugam la faina si framantam in jur de 10-15 minute.
  • Intindem aluatul . Untul il frecam cu cele 6 linguri de zahar si scortisoara si il intindem uniform pe suprafata aluatului.
  • Daca folositi nuca, frecati untul cu zahar, il intindeti iar deasupra presarati nuca macinata.
  • Rulati aluatul apoi il taiati bucati,pe care le puneti in cratita caramelizata si le lasati sa dospeasca 1-2 ore.
  • Dupa ce aluatul a dospit ,il introducem in cuptorul preincalzit, la 180 de grade ,pentru aproximativ 30-40 de minute.
  • Imediat ce scoatem cozonacul din cuptor il rasturnam pe un platou.


Poze

COZONAC ROSENKRANZ
COZONAC ROSENKRANZ - poza 2
COZONAC ROSENKRANZ - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

29/12/2013

As face reteta asta in fiecare zi...hm--hm--hm

(0) (0) Abuz
18/01/2013

Neaparat am s-o incerc si eu...trebuie sa fie super!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Vin fiert - petitchef
Vin fiert - petitchef
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum se face un sos sangria?
Cum se face un sos sangria?
4 porții
25 min
Foarte ușor
Rețetă Gogosi pufoase - petitchef
Gogosi pufoase - petitchef
20 porții
1 h 10 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Mona de pascua
Mona de pascua
8 porții
5 h 25 m
Ușor
5 / 5

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Retete de cozonac Retete de cozonac

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează