Cozonac rosenkranz

Desert
Foarte ușor
40 min

Ingrediente

6

Preparare

Preparare20 min
Gătire20 min
  • Mai intai de toate ,caramelizam cele 10-12 linguri de zahar intr-o cratita ,apoi tapetam fundul si peretii cu acest caramel.Faina ceruta o punem intr-un vas,adaugam ouale,esentele,aromele.
  • Separat drojdia o dizolvam in laptele caldut+ cele 3 linguri de zahar,dupa care, o adaugam la faina si framantam in jur de 10-15 minute.
  • Intindem aluatul . Untul il frecam cu cele 6 linguri de zahar si scortisoara si il intindem uniform pe suprafata aluatului.
  • Daca folositi nuca, frecati untul cu zahar, il intindeti iar deasupra presarati nuca macinata.
  • Rulati aluatul apoi il taiati bucati,pe care le puneti in cratita caramelizata si le lasati sa dospeasca 1-2 ore.
  • Dupa ce aluatul a dospit ,il introducem in cuptorul preincalzit, la 180 de grade ,pentru aproximativ 30-40 de minute.
  • Imediat ce scoatem cozonacul din cuptor il rasturnam pe un platou.

Punctează această reţetă

JJust me

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

As face reteta asta in fiecare zi...hm--hm--hm

abuz

anonymous

Neaparat am s-o incerc si eu...trebuie sa fie super!

abuz