Mai intai de toate ,caramelizam cele 10-12 linguri de zahar intr-o cratita ,apoi tapetam fundul si peretii cu acest caramel.Faina ceruta o punem intr-un vas,adaugam ouale,esentele,aromele.
Separat drojdia o dizolvam in laptele caldut+ cele 3 linguri de zahar,dupa care, o adaugam la faina si framantam in jur de 10-15 minute.
Intindem aluatul . Untul il frecam cu cele 6 linguri de zahar si scortisoara si il intindem uniform pe suprafata aluatului.
Daca folositi nuca, frecati untul cu zahar, il intindeti iar deasupra presarati nuca macinata.
Rulati aluatul apoi il taiati bucati,pe care le puneti in cratita caramelizata si le lasati sa dospeasca 1-2 ore.
Dupa ce aluatul a dospit ,il introducem in cuptorul preincalzit, la 180 de grade ,pentru aproximativ 30-40 de minute.
Imediat ce scoatem cozonacul din cuptor il rasturnam pe un platou.
Comentarii:
As face reteta asta in fiecare zi...hm--hm--hm
Neaparat am s-o incerc si eu...trebuie sa fie super!